Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vláda investuje do tohto okresu stámilióny: Akčný plán rozvoja má znížiť mieru nezamestnanosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládny kabinet čakajú v najbližších dňoch dve výjazdové rokovania po sebe. Dnes popoludní zasadnú ministri v Lučenci, v piatok (24.6.) ich potom čaká rokovanie v Rimavskej Sobote. V obidvoch mestách budú schvaľovať akčný plán rozvoja daného regiónu.

Hlavným cieľom Akčného plánu rozvoja okresu Lučenec je znížiť mieru nezamestnanosti v okrese podporou vytvorenia 1440 pracovných miest do roku 2020. Uviedlo to Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR v predkladacej správe k materiálu pripravenému na dnešné zasadnutie vlády.

"Dlhodobo vysoká nezamestnanosť v okrese Lučenec je spôsobená špecifickými faktormi a vplyvmi hospodárskej politiky a sociálnej politiky, inštitucionálnymi nastaveniami a vývojom na globálnych a lokálnych trhoch, nedostatočne rozvinutou technickou infraštruktúrou územia ako prihraničného okresu, nevhodnou kvalifikáciou pracovnej sily, odchodom mladej kvalifikovanej sily z okresu a nerozvinutou štruktúrou vzdelávacích inštitúcií v kontexte celoživotného vzdelávania," priblížil v návrhu akčného plánu rezort dopravy.

Z celkovej odhadovanej finančnej investície 147,32 milióna eur v rokoch 2016 až 2020 sa predpokladá celkové krytie z verejných zdrojov vo výške 109,74 milióna eur. Investícia do okresu Lučenec bude podporená formou regionálneho príspevku v sume 4,29 milióna eur.

Viac o téme: VládaLučenecAkčný plán rozvoja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu