Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Legendárna stavebnica menila a mení životy slávnych: FOTO Takto ide čas!

S legom sa hrajú aj deti poslankyne Jany Cigánikovej (SaS) Zobraziť galériu (3)
S legom sa hrajú aj deti poslankyne Jany Cigánikovej (SaS) (Zdroj: Archív Jany Cigánikovej)

BRATISLAVA – Kto by si nepamätal chvíle strávené s malými kockami Lega, z ktorých vznikali rôznorodé stavby a scény? Lego je fenomén, ktorý drží milióny detí dodnes. Na kratochvíle s radosťou spomínajú aj slovenskí poslanci.

V rodine Veroniky Remišovej (OĽaNO-NOVA) sa lego dedilo, a tak sa k nej dostalo také, z ktorého mohla zložiť kamión alebo helikoptéru. „Lego sme skladali spoločne s otcom. Myslím, že jeho bavili všetky hry, skladačky, detské knihy prinajmenšom tak ako mňa,“ tvrdí. Časom sa jej do rúk dostalo aj o čosi dievčenskejší kúsok, kadernícky salón. Ako vysvetľuje, prax s legom jej bola neskôr užitočná, a to najmä pri sťahovaní sa z miesta na miesto, keď si musela skladať nábytok.

„Môj synček zdedí po mne automobilové lego a v rámci rovnosti príležitostí mu ponúknem aj kadernícky salón, uvidím, či ho to bude baviť. Babka mu kúpila hasičské auto, spoločne sme ho zložili, len nedá sa prerobiť na nič iné, tak stojí na polici,“ hovorí poslankyňa na margo skúseností jej syna s legom.

Nenechajte si ujsť vynikajúcu príležitosť získať túto hravú Lego zábavu za výborné ceny!

Veronika Remišová v detstve
Zobraziť galériu (3)
Veronika Remišová v detstve  (Zdroj: Archív Veroniky Remišovej)

Dušan Tittel (SNS) zas priznáva, že keď bol malý, tak ako chlapec z Oravy skôr holdoval dreveným hračkám a športovaniu v podobe futbalu či hokeja. V prípade jeho detí je to však už trochu odlišné. „Moje deti sa s Legom radi hrávajú, aj keď sa snažíme s manželkou, aby voľný čas trávili v prírode alebo na športoviskách,“ vysvetľuje.

Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý má na Lego nostalgické spomienky. „V detstve som sa hrával s Legom, ale keďže v socialistickom Československu ho bolo málo, bola to jedna z najvzácnejších hračiek a človek každú kocku aj 100-krát využil,“ spomína a dodáva, že aj jeho deti sú do tejto kratochvíle rovnako zbláznené.

Jana Cigániková v detstve
Zobraziť galériu (3)
Jana Cigániková v detstve  (Zdroj: Archív Jany Cigánikovej)

„Pamätám si, že som Lego často dostávala. Zrejme ho rodičia považovali za užitočnú hračku, ktorá rozvíja moje schopnosti a fantáziu. Tak som si z Lega postavila nábytok pre Barbie,“ s úsmevom si vybavuje príjemné chvíle strávené pri stavaní Jana Cigániková z SaS. V jej šľapajách pokračujú aj jej deti. „Ja mám dvoch šikovných chlapcov, takže Lego a z neho poskladaní roboti, draci, autá a zbrane sú veľmi živou súčasťou našej domácnosti.“

Nenechajte si ujsť vynikajúcu príležitosť získať túto hravú Lego zábavu za výborné ceny!

Viac o téme: PoslanciLego
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu