Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Premiér pokračuje v rehabilitácii: Rokovanie už po necelých dvoch týždňoch od operácie

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico zrejme do kúpeľov nepôjde, myslí si to minister vnútra Robert Kaliňák.

„Myslím si, že toto moje aj lekárske odporúčanie nebude vypočuté,“ povedal dnes po zasadnutí vlády. Zdravotný stav premiéra sa však podľa neho zlepšuje, je pod dohľadom lekárov a zároveň v rehabilituje. Snaží sa čo najrýchlejšie dostať do pracovného procesu, dodal. Šéf rezortu vnútra ďalej povedal, že slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie je zodpovedná vec a bude veľmi náročné.

„Verím, že premiér chce byť stopercentne pripravený na prevzatie predsedníctva,“ poznamenal. Fico dnes po prvýkrát od operácie verejne vystúpil na sneme Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) v bratislavskej Inchebe. Vo vystúpení priznal, že má po niekoľkých týždňoch trému. 

Premiér dnes viedol aj rokovanie vlády. Prvýkrát prišiel na rokovanie kabinetu nečakane už 4. mája, teda necelé dva týždne od operácie. Podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák by bol rád, ak by Fico absolvoval aspoň týždňový pobyt v kúpeľoch a mal by ešte trochu pokoja. Na druhej strane sa predseda vlády podľa neho snaží poctivo rešpektovať pokyny lekárov v prípade rehabilitácie a návratu do plného pracovného tempa, dodal. 

Robert Fico podstúpil 22. apríla v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave kardiochirurgický zákrok. Hospitalizovaný tam bol od 14. apríla. Podrobnosti o premiérových zdravotných ťažkostiach na jeho žiadosť a žiadosť rodiny ústav nezverejňoval. Podľa informácii Denníka N Ficovi pre zúžené cievy urobili lekári bypass. Po dohode ho v práci, tam, kde bola potrebná jeho fyzická prítomnosť, zastupovali vicepremiéri.

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu