Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Beblavý by chcel väčší dohľad nad verejnými prostriedkami: Pomôcť by mohol tento výbor

Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Národná rada SR by mala zriadiť kontrolný výbor, ktorého agendou by bol najmä dohľad nad hospodárením s verejnými prostriedkami. S takýmto návrhom prichádza poslanec Miroslav Beblavý (nezaradený).

Odporúčanie predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi (SNS) zriadiť takýto výbor malo byť pôvodne súčasťou uznesenia pléna k Správe o výsledkoch kontrolnej činnosti Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Beblavý však v sále počas rozpravy nebol, odporúčanie tak predloží k inému materiálu.

"V pondelok 16. mája informoval predseda NKÚ Karol Mitrík na rokovaní Výboru NR SR pre financie a rozpočet poslancov o tom, že vznik takéhoto kontrolného výboru by bol krokom vpred pri ochrane verejných prostriedkov, a to aj v nadväznosti na obdobnú prax v Českej republike a anglosaských štátoch," uvádza Beblavý v dôvodovej správe svojho návrhu. Kontrolný výbor by mal vzniknúť po dohode vedenia parlamentu a jednotlivých poslaneckých klubov.

Diskusia o NKÚ uzavrela prvý rokovací deň štvrtej schôdze parlamentu. V stredu (18.5.) ráno bude debata pokračovať o Správe o stave vysielania v Slovenskej republike a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu za rok 2015 a o Výročnej správe o činnosti Ústavu pamäti národa za rok 2015.

Viac o téme: HospodárenieMiroslav BeblavýVerejné prostriedky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu