Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Drucker dodržal sľub, kandidát na šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne predstúpi na verejné vypočutie

Tomáš Drucker
Tomáš Drucker (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidát ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) na šéfa štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslav Kočan by mal v utorok 10. mája predstúpiť pred poslancov parlamentného výboru pre zdravotníctvo na verejné vypočutie. Potvrdil to predseda výboru Štefan Zelník (SNS).

Verejné vypočutie žiadali opoziční poslanci, Drucker im na poslednom výbore prisľúbil, že sa pred menovaním zrealizuje. Nového šéfa VšZP, ktorý do verejnej správy prichádza zo súkromného sektora, im v utorok príde predstaviť aj osobne, priblížila hovorkyňa ministerstva Stanislava Pondelová.

Miroslav Kočan pôsobil viac ako desať rokov v spoločnosti Allianz na slovenskej i európskej úrovni. Drucker si ho podľa svojich slov vybral pre skúsenosti s poisťovníctvom, kontrolnou činnosťou a pre manažérske skúsenosti. Je presvedčený, že nemá žiaden konflikt záujmov.

Drucker predstavil aj nominácie do predstavenstva VšZP. Popri Kočanovi by do neho mali zasadnúť aj Milan Horváth a Michal Ďuriš. Horváth v minulosti pôsobil v Národnej banke Slovenska, Slovenskej sporiteľni aj na ministerstve financií. S finančným sektorom má skúsenosti aj Ďuriš, bol tiež prodekanom na Univerzite Komenského v Bratislave.

Najväčšej poisťovni na slovenskom trhu v súčasnosti šéfuje Miroslav Vaďura, ktorý nahradil Marcela Foraia. Ten vlani odišiel z riaditeľského kresla pre kauzu zmlúv s jeho tetou Annou Sučkovou.

Viac o téme: Tomáš DruckerMiroslav Kočan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu