Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TOPKY EXKLUZÍVNE odhalili: Prísne tajné rokovanie koaličnej rady, netušili o ňom ani vlastní!

Koaliční lídri Zobraziť galériu (3)
Koaliční lídri (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vláda má za sebou prvú koaličnú radu. A to veľmi netradičnú. Topkám sa podarilo zistiť, že prísne tajné stretnutie prebehlo tesne pred operáciou Roberta Fica. Koaliční lídri sa to snažili držať v tajnosti. Napriek tajnostiam sa nám však podarilo zistiť, kto sa stretnutia zúčastnil a čo politici riešili.

Podľa našich informácií sa stretli koaliční lídri deň pred operáciou Roberta Fica, vo štvrtok o 18-tej hodine, v nemocnici v Národnom ústave srdcovocievnych chorôb. Na stretnutie prišli konkrétne Robert Kaliňák (Smer), Radoslav Procházka (#Sieť), Béla Bugár (Most-Híd) a Andrej Danko (SNS). Prvá koaličná rada sa tak konala za netradičných okolností a na netradičnom mieste.

Na schôdzke oznámil predseda parlamentu Danko, že ho čaká hospitalizácia a v pondelok operácia. Okrem toho riešili politici koaličné veci a ďalší postup v najbližších týždňoch. Predstavitelia okolo prvého koaličného stretnutia robili veľké tajnosti, verejnosť o ňom vôbec nemala byť informovaná.

Zľava: Predseda strany Smer-SD
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

To, že naše informácie sú správne, potvrdil aj Radoslav Procházka. Ten však tvrdí, že politiku neriešili. "Išlo o osobné stretnutie ľudí, nie o politické rokovanie strán, a nepreberali sa na ňom absolútne žiadne politické témy," priznal stretnutie šéf Siete Radoslav Procházka.

Strana nechcela prezradiť detaily rozhovorov. "Keďže nešlo o rokovanie politických strán, ale o osobné stretnutie, nikto zo zúčastnených tam nebol za politickú stranu, ale za seba. To je k obsahu a k zostave z našej strany všetko," doplnila výrok predsedu Karmen Németová z komunikačného oddelenia Sieťarov.

TOPKY EXKLUZÍVNE odhalili: Prísne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Rovnako aj Bugárovci potvrdili, že sa koaliční lídri stretli. Na schôdzku dorazil šéf strany Béla Bugár. Podľa nich to bolo ľudské stretnutie. "Stretli sa lídri koaličných strán, bolo to ľudské, nepolitické stretnutie. Za stranu Most-Híd sa na nej zúčastnil pán Bugár," informoval Topky hovorca strany András Nagy.

Národniari sa k našim otázkam nechceli vyjadriť. Hovorkyňa strany stretnutie nechcela ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Pýtali sme sa aj štvrtého partnera, a to je strana Smer. Sociálni demokrati však na naše otázky do uzávierky nezareagovali. Prvá koaličné stretnutie sa tak konalo za netradičných podmienok. Roberta Fica a Andreja Danka už prepustili medzitým z nemocníc. Už teraz je však isté, že ďalšiu koaličnú radu lídri v nemocnici neabsolvujú.

Viac o téme: NemocnicaRobert FicoRadoslav ProcházkaAndrej DankoNUSCH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu