Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Súboj Bugára s Matovičom vrcholí: Suchár Béla ho zničil neuveriteľným vtipom

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O tom, že Béla Bugár a Igor Matovič sa vôbec nemusia, nepochybuje nikto. Osobná vojna dvoch politikov pokračuje ďalej. Tento raz vtipom zo strany Bugárovcov. Zaujímavé je, že strana na sociálnej sieti komunikuje zdržanlivo. O to viac je tento vtip prekvapením.

Bugár o Matovičovi v minulosti povedal, že šéf Oľano klame už keď sa ráno zobudí alebo že je ako extrémista. Iba pred pár dňami tiež o ňom povedal, že s ním nadobro skončil. Matovič zase šéfa Mostu častuje urážkami ako Béla "Luhár". Na margo nevpustenia poslankyne Petrík s malým bábätkom Matovič zase na Bugárovi adresu napísal, že "du blejt velebnosti". Dvaja kohúti si nič nedarovali ani v predvolebných a povolebných debatách.

Spor Bugára s Matovičom vyvrcholil vstupom šéfa Mostu do koalície s Ficom
Zobraziť galériu (5)
Spor Bugára s Matovičom vyvrcholil vstupom šéfa Mostu do koalície s Ficom  (Zdroj: TASR)

Bude kam odložiť Matoviča

Sága vzájomných prekáračiek pokračuje aj dnes. Strana Most-Híd zavesila na Facebook vtip, ktorým chce zosmiešniť Igora Matoviča. Na ňom je Béla Bugár, ktorý oznamuje, že v parlamente zriadili detský kútik. Strana zdieľala vtip Cynickej obludy s popiskom "Poslanecké grémium včera rozhodlo o zriadení detského kútika v parlamente. Koho by ste tam umiestnili vy?"

Súboj Bugára s Matovičom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Cynická obluda)

Bugár si v koláži aj sám odpovedá: "Konečne bude kam odložiť Matoviča". Keďže administrátori stránky Mostu tento vtip zdieľali, je viac ako pravdepodobné, že sa s jeho posolstvom stotožňujú.

Deti by mohli rušiť poslancov pri práci

O zákaze rozhodli včera. Takto to obhajoval Bugár: "Zoberte si, že máte polročné dieťa, idete do rokovacej sály, kde je 150 poslancov z celého Slovenska, jeden môže mať takú chrípku, iný neviem čo a dieťa ešte nie je zaočkované," vysvetľoval Bugár, prečo dieťa nepatrí do pléna. Problém by mohol vzniknúť podľa neho aj pri hlasovaní, kedy by dieťa mohlo vyrušiť poslancov a pomýliť ich. Poukázal tiež na to, že väčšina matiek deti v práci mať nemôže. "Pri páse alebo pri pokladnici nemôžete mať dieťa," poznamenal s tým, že lepšie je podľa neho vytvoriť v parlamente detský kútik.

Béla Bugár
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Bugár je odborník na imunitu

Poslankyňa Simona Petrík reagovala na zákaz nasledujúcimi slovami. "Áno, teší ma, že nám odobrili nápad, ktorý sme vymysleli s Luciou Nicholsonovou deň potom, čo som nemohla vojsť do pléna s mojou dcérkou. Naďalej nám však nebude umožnené v prípade potreby vziať svoje deti do pléna. Pretože kým nie sú zaočkované, mohli by predsa niečo chytiť, ako povedal odborník na imunitu malých detí pán Bugár. To aby som nešla so Zorkou ani k lekárovi, ani do obchodu, kým nebude mať minimálne rok a pol!," napísala nezaradená poslankyňa na Facebook.

Simona Petrík
Zobraziť galériu (5)
Simona Petrík  (Zdroj: SITA)

Nepomôže to nikomu

Žabomyšie vojny medzi Bugárom a Matovičom podľa politológa nepomôžu ani jednému z nich. "Tieto ich vzájomné prekáračky nepomôžu jednej ani druhej strane, pretože voliči OĽaNO nepovažujú Most za svojho ideového protivníka a naopak," zareagoval pre Topky politológ Radoslav Štefančík.

Súboj týchto dvoch kohútov by mohol nahrávať akurát tak politickým extrémistom. "Ak niekomu pomôže tento ich osobnostný konflikt, tak pôjde o všetkých tých, ktorí považujú politiku len za panské huncútstvo. Takéto žabomyšie konflikty môžu viesť u voličov k presvedčeniu, že etablované strany nie sú hodné toho, aby hájili ich záujmy v parlamente. A to je voda na mlyn politickým extrémistom," tvrdí politický analytik.

Vzájomné anymozity šéfa Mostu a šéfa Oľano môžu mať za následok to, že za exota bude považovaný aj Béla Bugár. "Tento smiešny spor môže viesť len k tomu, že okrem Matoviča budú voliči za exota považovať aj Bélu Bugára. Otázne teda ostane, či je v parlamente dostatok miesta až pre dvoch exotov," zakončil Štefančík.

Viac o téme: Igor MatovičBéla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu