Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ministerstvo školstva rozhodlo: Pripravuje sa potrebná analýza týchto organizácií

Budova ministerstva školstva
Budova ministerstva školstva

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva pripravuje analýzu fungovania svojich priamo riadených a príspevkových organizácií.

Ako dnes v Národnej rade SR uviedol minister Peter Plavčan (nom. SNS), zdá sa mu, že vo fungovaní niektorých organizácií sú duplicity a podľa jeho slov "bude s tým naozaj potrebné niečo robiť"

"Dal som pripraviť tímu ľudí akúsi analýzu, ktorú mi predložia, dúfam v priebehu krátkeho obdobia," uviedol dnes v rámci Hodiny otázok v Národnej rade SR Plavčan. Podľa vlastných slov chce všetky priamo riadené organizácie navštíviť. "Viem si predstaviť aj to, že keď budem mať pripravenú takúto analýzu, ako to je, tak ju predložím napríklad vo výbore NR SR pre školstvo a potom priebežne budem komunikovať na tejto úrovni, aj o prípadných budúcich postupoch v tejto oblasti," dodal šéf rezortu školstva.

Ako ďalej uviedol, schválený rozpočet všetkých 11 priamo riadených rozpočtových organizácií a šiestich príspevkových organizácií je 27,7 milióna eur. Ďalších 27,9 milióna eur má k dispozícii Agentúra na podporu výskumu a vývoja na financovanie výskumných projektov.

Aktuálny počet zamestnancov priamo riadených organizácií je 801 a u príspevkových organizácií je to 300. O potrebe zmien pri priamo riadených organizáciách v minulosti hovorili aj exministri Peter Pellegrini (Smer-SD) a Juraj Draxler (nom. Smer-SD). K významnému okresaniu počtu inštitúcií však neprišlo.

Viac o téme: AnalýzaMinisterstvo školstvaPeter Plavčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu