Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bugár otvoril tretiu schôdzu, poslancov čaká niekoľko návrhov

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podpredseda Národnej rady SR Béla Bugár (Most-Híd) otvoril rokovanie tretej schôdze v tomto volebnom období. Zastupuje šéfa snemovne Andreja Danka (SNS), ktorý je po operácii žalúdka.

Poslancov čaká niekoľko návrhov zákonov. Vláda žiada v zrýchlenom konaní prijať dva svoje návrhy. A to novelu zákona, ktorá mení termín vydávania elektronických preukazov poistenca, ako aj fungovania zdravotnej knižky. Rovnako zmenu kompetenčného zákona, vďaka ktorej má mať podpredseda vlády pre investície Peter Pellegrini (Smer-SD) väčšie právomoci pri riadení, koordinácii a dohľade nad využívaním eurofondov. Šéfovať má novému úradu, ktorý má zastrešovať aj informatizáciu spoločnosti.

Na programe je okrem iného aj opozičná novela zákona o štátnom občianstve. Poslanci za SaS chcú zmeniť zákon tak, aby už ľudia, ktorí prijmú občianstvo iného štátu, neprichádzali o slovenský pas. Ján Budaj z OĽaNO-NOVA zas navrhuje zrušiť tzv. Mečiarove amnestie. Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA) chce svojou novelou zákona o vysielaní a retransmisii podporiť vznik alternatívnych rádií. Opoziční poslanci navrhujú meniť aj zákon o tepelnej energetike či o odpadoch.

Viac o téme: Béla BugárNárodná rada SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu