Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Politická "mŕtvola" Figeľ po odchode z politiky: V teplákoch obrába záhradu a šoféruje autobus

Ján Figeľ Zobraziť galériu (6)
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vedenie strany vymenil za hrable a prácu na záhrade. Bývalý šéf KDH Ján Figeľ mesiac po voľbách zaháňa nudu. Aj keď z aktívnej politiky už je nejaký deň mimo, so svojimi fanúšikmi komunikuje často. Naposledy prekvapil fotkou, za ktorú by sa nemusel hanbiť hocijaký gazda.

Jar ho "vyhnala" do záhrady. Nepracuje však sám. Na Facebooku sa pochválil pomocníkom. Je ním malá vnučka. Pochvaľoval si ju aj sám Figeľ. "Dobre sa robia jarné práce, keď je nablízku šikovná pomocníčka," napísal bývalý šéf KDH, ktorý odstúpil po volebnom debakli. V pohodlnom domácom oblečení a s hrabľami v ruke zaúčal do prác na záhrade svoju malú vnučku.

Politická
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Na svojom profile po voľbách nezaháľa a často pridáva príspevky. Okrem iného sa vyjadruje aj k aktuálnym témam. A vyjadril sa aj ku kauze Panama Papers. "Je ilúziou si myslieť, že antischránkový zákon (podobne preukazovanie pôvodu majetku) účinne zabráni oligarchizácii politiky alebo rozkrádaniu verejných financií. Ani Fico, ani Široký nebudú mať problém ho odsúhlasiť. SLOVENSKO POTREBUJE STATOČNÝCH SPRÁVCOV ŠTÁTNEJ MOCI viac, než akékoľvek zmeny zákonov," napísal Figeľ. Len to malo jednu malú chybičku. Výsledky volieb. "Povolebný vývoj však túto nádej schladil a odsunul," poznamenal trpko Figeľ.

Smútok z volebného výsledku sa snažil tiež prekryť vtipmi pre svojich fanúšikov. Naposledy zavtipkoval z príchodu jari.

Politická
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Po stretnutí s prezidentom Kiskom zase zapózoval ako šofér autobusu. "Bol to zaujímavý a príjemný rozhovor - o voľbách, o vyhliadkach na novú vládu, o vývoji v Európe. A čo ďalej? ŠTARTUJEME, IDEME NA NOVÚ CESTU!", napísal exšéf kresťanských hdemokratov. Kam sa vydáva na cestu nepospomenul.

Politická
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Fanúšikom ukázal aj stretnutie s pápežom Františkom. Pripomenul ho v súvislosti s jeho tromi rokmi pontifikátu. "Dnes (polovica marca - pozn. red.) sú tomu tri roky, keď bol za pápeža zvolený argentínsky kardinál Bergoglio. Zvolil si meno FRANTIŠEK. Tým vyjadril túžbu po obnove Cirkvi. A urobil pre to aj veľa za ten čas. Prajeme mu hojnosť Božieho požehnania, svetla a sily do zodpovednej služby!" Uvidíme, s kým sa stretne nabudúce.

Politická
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: DôchodokJán FigeľKDH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu