Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico reagoval na ostré slová Merkelovej: Prekáža im, že neposlúchame. Nechceme tu getá!

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko si nikdy na základe diktátu nenavozí na svoje územie žiadnych migrantov. Vyhlásil to v dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico.

"Nepotrebujem tu ucelené getá s iným náboženstvom a kultúrou. Títo ľudia sa nevedia normálne integrovať a budú potom robiť problémy ako v Nemecku, Bruseli," povedal Fico.

Reagoval na demarš od Nemecka v súvislosti s plánovanými rokovaniami s Macedónskom a Bulharskom ohľadom ochrany hraníc. Za demaršom vidí Fico nervozitu Nemecka. "Prekáža im, ako kebyže nechceme poslúchať," vyhlásil. Zdôraznil, že Slovensko nerozbilo krajiny, odkiaľ utečenci prichádzajú, ani utečencov nepozvalo. Zopakoval, že odmietame kvóty na utečencov.

Fico reagoval na ostré
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Slovensko je podľa neho presvedčené, že Grécko absolútne zlyhalo pri ochrane schengenských hraníc. "Nám sa do priestoru denne valia tisíce ľudí bez kontroly a ohrozujú nás. Toto je najväčšie riziko, ktoré môže zastaviť hospodársky rast v celej EÚ. Ak sa začnú zatvárať hranice, budú hraničné kontroly, obmedzí sa sloboda pohybu osôb a tovarov a bude to mať obrovský vplyv na hospodárky rast. Preto nám tak záleží na tom, aby sme zastavili príval migrantov," doplnil Fico.

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu