Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Procházka: Prieskumy nič neznamenajú, voľby majú stále otvorený koniec

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda #Siete Radoslav Procházka odmieta zužovanie výberu voličov buď na vládu Smeru s niektorou malou stranou alebo na širokospektrálnu koalíciu piatich strán.

„Všetko je otvorené, rozhodnú ľudia. Rovnako, ako si môžu povedať, že chcú v parlamente vidieť to najširšie farebné spektrum alebo že už nechcú vidieť vôbec nikoho, si môžu vybrať zostavu, ktorá súčasné prognózy prevráti hore nohami. Majú a musia mať právo rozhodnúť sa sami," povedal Procházka. Pripomenul, že keď koncom decembra 2013 oznámil Robert Fico svoju prezidentskú kandidatúru, prieskumy aj ostrieľaní komentátori ho už pasovali za víťaza. "O tri mesiace utrpel v druhom kole zničujúcu prehru a keby nekandidoval Milan Kňažko, skončí už v tom prvom. Ľudia vedia vycítiť, kedy sa ich vlasť potrebuje pohnúť dopredu a ja mám silnú dôveru v ich zmysel pre rovnováhu,“ konštatoval predseda Siete.

Podľa Procházku je jednou z tém volieb aj to, či voliči zariskujú prepad hlasov pri stranách, pohybujúcich sa okolo hranice zvoliteľnosti, a tým zvýšia šance na opakovanie jednofarebnej vlády Smeru. „Takmer polovica z každého prepadnutého hlasu sa totiž napokon môže pripočítať práve vládnej strane,“ poznamenal šéf Siete. 

Ambíciou jeho strany zostáva presadenie zásady osobnej zodpovednosti v celom verejnom priestore, praktická podpora rodiny a zásadné zníženie odvodového a byrokratického bremena pre malých a stredných zamestnávateľov a ich zamestnancov. „Nekandidujeme s týmto plánom do opozície, na to majú ľudia iné strany. Účasť na vláde však pre nás bude mať zmysel práve a len vtedy, ak bude nástrojom na presadenie tohto plánu. Práve preto, a dnes už s priamou podporou viac ako stotisíc ľudí, ďalej trváme na vylúčení schránkových firiem z verejného priestoru a na hmotnej zodpovednosti politikov,“ uzavrel Procházka. 

Viac o téme: Radoslav ProcházkaSieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu