Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poslanci majú odpracované: Do Vianoc odrobili takmer sto dní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady SR strávili v roku 2015 až do Vianoc v rokovacej sále parlamentu 94 dní. Tie boli rozdelené do 15 riadnych či mimoriadnych schôdzí.

Parlamentná sezóna sa začala 27. januára a skončila sa až 21. decembra mimoriadnou schôdzou k vetovanému protiteroristickému balíku. Najvyťaženejší boli poslanci v máji, kedy zasadalo plénum 15 dní. V novembri to bolo 11 a v marci, júni a v decembri po desať rokovacích dní.

V septembri a vo februári sa zapĺňala rokovacia sála počas deviatich dní, v apríli ich odrobili sedem. Šesť dní sa pracovalo v októbri, štyri v januári a tri v júli. V auguste nezasadlo plénum vôbec. Pôvodne bolo v pláne, že schôdza sa v tomto volebnom období uskutoční aj na prelome januára a februára. Peter Pellegrini (Smer-SD) však oznámil, že rokovanie nebude.

Okrem práci v pléne sú poslanci povinní zúčastňovať sa aj na zasadnutí výborov. Tie sa začínajú už niekoľko dní pred každou schôdzou, schádzajú sa aj v prestávkach v rokovaní pléna. Vo výboroch sú rozdelení všetci poslanci okrem predsedu parlamentu.

Viac o téme: VianoceNárodná rada SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu