Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KDH: Najbližšieho polroka sa na Slovensku kvôli Smeru neprijme žiadny zákon

Pavol Abrhan
Pavol Abrhan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najbližšieho polroka sa na Slovensku zrejme neprijme žiadny zákon. Postará sa o to Smer-SD, ktorý podľa šéfa klubu KDH Pavla Abrhana neplánuje na aktuálnej schôdzi posunúť ďalej žiadne nové návrhy. Dopredu sú tak odsúdené na zánik návrhy opozície, ktorá ich predložila v súlade so schváleným harmonogramom schôdze. Ten počítal aj s rokovaním v januári.

"Pán predseda NR SR nám oznámil, že januárovo-februárová schôdza nebude, lebo prvé čítania nepostúpia ďalej. Stane sa tak, že na Slovensku šesť mesiacov, od decembra do apríla, kým nevznikne nová vláda, nebudú prijímané žiadne zákony," opísal situáciu Abrhan na dnešnej tlačovej konferencii. Nazdáva sa, že to môže mať aj pozitívny dosah, lebo Smer-SD takto tiež nič nepresadí. "A to môže byť pre občanov nakoniec pozitívna správa," poznamenal.

Abrhan poukázal, že opozícia predložila spolu 49 návrhov, KDH z toho desať. Smer-SD žiadny. Abrhan naznačil, že možno dopredu vedeli, čo sa chystá. Ak to tak bolo, podľa Abrhana predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD) ukázal, že nie je predsedom všetkých poslancov, hoci by mal byť. "Ak to tak bolo, tak zvolil nerovnaký prístup," podotkol.

Dopredu sú tak odsúdené na zánik aj návrhy KDH. Medzi nimi aj novela ústavy, ktorá má zaviesť automatický zánik funkcie sudcu po dovŕšení 67 rokov. Táto zmena by mala podľa predsedu KDH Jána Figeľa zefektívniť slovenské súdnictvo. Za jednu z priorít z dielne KDH považuje Figeľ aj návrh, aby sa pri schvaľovaní zákonov posudzoval aj vplyv na rodinu.

Viac o téme: Robert FicoKDH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu