Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Flašíková-Beňová a Lipšic, drsné hádky o utečencoch: Si primitívny klamár, odíď z politiky!

Hádky medzi politikmi eskalujú.
Hádky medzi politikmi eskalujú. (Zdroj: SITA)

BRUSEL/BRATISLAVA – Je to tu, hádky medzi politikmi začínajú byť poriadne osobné. Niekoľko mesiacov pred voľbami sa utečenecká téma stáva jablkom aj v našich končinách. Najnovšie nezhody vyvrcholili výzvou europoslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej smerom k Danielovi Lipšicovi. Označila ho za primitívneho klamára a nezaradeného poslanca Národnej rady SR vyzvala, aby odišiel z politiky.

Na svojej oficiálnej stránke na Facebooku sa Monika Flašíková-Beňová poriadne obula do Daniela Lipšica, ktorý vo štvrtok vyzval Roberta Fica a Jána Figeľa, aby svojím europoslancom navrhli odstúpenie. Poslanci Európskeho parlamentu za strany KHD a Smer-SD totiž podľa neho hlasovali v rozpore so záujmami Slovenska, pretože podporili rezolúciu, ktorej súčasťou je aj finančná pomoc krajinám najviac postihnutým prívalom utečencov.


Lipšic vyzval Fica a Figeľa, aby sa ich europoslanci vzdali mandátov


Toto hlasovanie Lipšic značne kritizoval, celú vec prezentoval tak, že europoslanci strán Smer-SD a KDH podporili zavedenie kvót pre migrantov, a to napriek odmietavému postoju takmer celej politickej scény na Slovensku. Podľa Lipšica tento krok znižuje dôveryhodnosť Slovenska na medzinárodnej scéne. Monika Flašíková-Beňová však s jeho názorom nesúhlasí a tvrdí, že klame národ.

Vyhlásenie poslankyne Európkeho parlamentu Moniky Flašíkovej BeňovejNikto z poslancov SMER-SD nehlasoval zaLipšic je...

Posted by Monika Flašíková-Beňová on Thursday, 10 September 2015
 
„Lipšic je primitívny klamár. Keď nevie, ako sa hlasuje v Európskom parlamente, nech sa spýta jeho kolegyne Žitňanskej. Nikto z poslancov SMER-SD nehlasoval za kvóty (povinné prerozdelenie utečencov do členských štátov). Ani sa nečudujem, že skončil na kandidátke u Matoviča, lebo je rovnaký šašo ako Matovič,“ nedávala si servítku pred ústa Flašíková-Beňová.

Nezostala však iba pri tomto útok, vyzvala ho k činu: „Klamať v takejto citlivej otázke je prejav najhrubšej nezodpovednosti. Preto ho vyzývam, aby odišiel z politiky.“ Týmito slovami ukončila svoje oficiálne Vyhlásenie poslankyne Európskeho parlamentu Monika Falašíková-Beňová. Uvidí sa, či na tieto ostré slová Lipšic zareaguje.

Viac o téme: EuroparlamentEuroposlanciDaniel LipšicMonika Flašíková-BeňováKvóty pre migrantov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu