Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Razia u Matoviča nesúvisela s Procházkovou nahrávkou

Radoslav Procházka a Igor Matovič
Radoslav Procházka a Igor Matovič (Zdroj: TASR)

TRNAVA – Národná kriminálna agentúra vedie proti trnavskému regionPRESSu trestné stíhanie. Razia, ktorú v stredu urobila Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo firme rodiny Igora Matoviča (OĽaNO), nesúvisela s kauzou nahrávky rozhovoru medzi Igorom Matovičom a vtedajším kandidátom na prezidenta, dnes šéfom strany Sieť, Radoslavom Procházkom. Túto informáciu priniesla televízia TA3.

NAKA zaistila server regionPRESSu pre vedené trestné stíhanie. Vyšetrovateľ firmu obvinil v júni zo skrátenia dane a poistného. "RegionPRESS podľa Národnej kriminálnej agentúry poskytol od roku 2011 do roku 2014 reklamné služby rôznym, najmä politickým subjektom. Firma si vraj do účtovníctva zaúčtovala také faktúry a platby, ktorých skutočnú výšku napokon znížili fiktívnou zľavou až do výšky 90 percent," tvrdí televízia. NAKA začala trestné stíhanie pre trestný čin skrátenia dane a poisteného na základe anonymného oznámenia začiatkom júna. 

V stredu prišla do trnavského sídla firmy protikorupčná jednotka NAKA. Odniesli si pevný disk a server s dvoma 500-gigabajtovými diskami. Tie vyšetrovateľ firme vrátil ešte v stredu večer.

Viac o téme: Igor MatovičRadoslav Procházka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu