Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Chystá sa väčšie pohodlie pre poslancov: Koberce za 240-tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR sa budú od jesene prechádzať po nových kobercoch. Ako informoval Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR, koberce menia v rokovacích miestnostiach, v kanceláriách i na chodbách.

„Objednávka na súčasnú dodávku a montáž kobercov je na sumu 241 131,94 eura s DPH. Obsahuje dodávku a pokládku kobercov do budovy parlamentu na Námestí A. Dubčeka, do paláca Bratislavského hradu a do budovy NR SR na Župnom námestí. Výmenu kobercov si vyžaduje hlavne ich opotrebovanosť a zlý stav, nakoľko tie, ktoré sa budú meniť v budove na Námestí A. Dubčeka majú vyše 20 rokov,“ napísali z kancelárie parlamentu. Pôvodné koberce totiž slúžia od roku 1994.

 Výmena všetkých kobercov v novej budove Národnej rady SR na Námestí A. Dubčeka nebola podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Abrhana potrebná. Ako povedal Abrhan, pracovné priestory poslancov sú v zachovalom stave. „Viem si predstaviť úspornejšiu výmenu v najpoužívanejších lokalitách, ako je napríklad podateľňa. Bolo by zaujímavé zistiť, kde tie "staré" koberce dajú,“ poznamenal Abrhan.

Viac o téme: NR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu