Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Minister zdravotníctva bol pozrieť Gašparoviča: Prezradil detaily hospitalizácie

Národný onkologický ústav v Bratislave
Národný onkologický ústav v Bratislave (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Viliam Čislák navštívil hospitalizovaného exprezidenta Ivana Gašparoviča. Do Národného onkologického ústavu prišiel dnes v skorých ranných hodinách. Stanovisko k jeho zdravotnému stavu vydal aj tlačový a komunikačný referát NOÚ.

S Gašparovičom, ktorý je operácii na nemocničnom lôžku, sa Čislák stretol v prítomnosti jeho syna a riaditeľa ústavu Jozefa Dolinského. „Má sa celkom dobre,“ uviedol minister po návšteve na adresu Gašparovičovho zdravotného stavu.

„Môžem vám toľko povedať, že je druhý deň po operácii a dĺžku jeho hospitalizácie predpokladám desať až pätnásť dní,“ informoval šéf rezortu zdravotníctva novinárov. K zdravotnému stavu exprezidenta sa ďalej vyjadrovať nechcel.  

Podľa samotného NOÚ sa Gašparovič cíti dobre a advekvátne podstúpenému výkonu. Predpokladaná dĺžka hospitalizácie exprezidenta je asi 10 dní. "Rešpektujeme žiadosť rodiny a ďalšie informácie nezverejňujeme," dodala vedúca tlačového a komunikačného referátu NOÚ Viktória Vasilenková.

"Bývalý prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič je od nedele hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave. V pondelok podstúpil plánovanú operáciu s predpokladanou dĺžkou hospitalizácie cca 10 dní. Jeho stav je stabilizovaný, cíti sa dobre, adekvátne podstúpenému výkonu. Rešpektujeme žiadosť rodiny a ďalšie informácie nezverejňujeme," oznámila Vasilenková.

Gašparovič je hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave na Klenovej ulici v Bratislave od nedele (31.5.). Podrobil sa tu vopred plánovanému zákroku. Bližšie informácie o jeho zdravotnom stave ústav na žiadosť rodiny neposkytuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu