Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vláda daňovými licenciami zničila tisíce firiem a zabránila vzniku nových, tvrdí SNS

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) vyzýva vládu na zrušenie daňových licencií. Upozorňuje, že podľa dostupných údajov zavedenie týchto licencií spôsobilo ukončenie činnosti približne 9000 firiem na Slovensku.

"Na jednej strane to možno považovať za prečistenie prostredia, no na druhej strane má tento krok aj oveľa širšie súvislosti. V prvom rade ide o nesystémový krok, ktorý nemá s deklarovanou podporou podnikateľského prostredia vôbec nič spoločné a jeho zavedenie je minimálne diskutabilné až diskriminačné," tvrdí v stanovisku predseda národniarov Andrej Danko. Hlavným cieľom vlády bolo podľa neho naplnenie štátnej pokladnice.

Daňové licencie sa môžu podľa Danka nepriamo odzrkadliť v záujme zahraničných investorov. "Je potrebné si uvedomiť, že toto opatrenie predstavuje nielen rušenie existujúcich spoločností, ale aj nezakladanie nových. V praxi to znamená, že človek, ktorý uvažoval o podnikaní týmto opatrením svoje záujmy prehodnotí, ak nie definitívne ukončí," domnieva sa.

Podľa SNS za posledných niekoľko rokov nebol prijatý žiaden významný zákon, ktorý by pomáhal slovenským podnikateľom. Opačných prípadov, kedy dochádza k zhoršovaniu podnikateľského prostredia, je naopak viacero. "Vláda SR by si mala v prvom rade uvedomiť, že slovenská ekonomika nie sú len veľké spoločnosti a finančné skupiny," dodal Danko, pričom vyzdvihol význam malých a stredných podnikov pre ekonomiku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu