Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šéf parlamentu Pellegrini si zavaril: VIDEO ako robí šaša, chcú mu zobrať ročný plat!

(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu si poriadne zavaril. V novom reklamnom videoklipe, kde robí Pellegrinu traktoristu, mohlo dôjsť k porušeniu zákona. Tvrdí to Ondrej Dostál a žiada, aby prišiel o ročný plat.

"Je to moja srdcovka, pretože spája tri veci, ktoré mám rád – moderné technológie, umenie a pohyb," pochválil sa predseda parlamentu na svojom Facebooku. Úsmev mu však môže veľmi rýchlo zamrznúť. Týmto hereckým výkonom môže prísť až o ročný plat.

Podnet na predsedu parlamentu Petra Pellegriniho pre možné porušenie zákona o konflikte záujmov podal dnes výboru pre nezlučiteľnosť funkcií predseda OKS Ondrej Dostál. Pellegrini by mal podľa Dostála výboru vysvetliť natočenie reklamného spotu pre súťaž The School Dance. "Ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov verejným činiteľom zakazuje používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu,“ argumentuje Dostál.

Porušenia zákonom stanovených povinností a obmedzení sa podľa Dostála Pellegrini mohol dopustiť tým, že použil svoju osobu, meno a podobizeň na reklamu na súťaž The School Dance. Pellegrini vystupuje v reklamnom videu na uvedenú súťaž. Dostál v podnete výbor pre nezlučiteľnosť funkcií žiada, aby konštatoval porušenie zákona Petrom Pellegrinim a uložil mu pokutu v sume zodpovedajúcej dvanásťnásobku jeho mesačného platu.

 

Usporiadateľom súťaže je podľa Dostála firma AGEMSOFT, a.s.. Organizátormi súťaže sú nezisková organizácia EDULAB a DANSOVIA, s.r.o.. AGEMSOFT, a.s. a nezisková organizácia EDULAB sídlia na rovnakej adrese (Rigeleho 1, Bratislava) a sú personálne prepojené prostredníctvom Ing. Petry Hlaváčovej, ktorá je podpredsedníčkou predstavenstva firmy AGEMSOFT, a.s. a zároveň jednou z troch osôb, ktoré založili neziskovú organizáciu EDULAB, vysvetľuje líder OKS. "AGEMSOFT, a.s. v minulosti dodával ministerstvu školstva kontroverzný a opakovane spochybňovaný digitálny vzdelávací program Planéta vedomostí, na ktorom sa podieľala aj nezisková organizácia EDULAB," konštatuje Dostál.

V reklamnom spote je podľa Dostála umiestnený product placement na výrobok firmy Samsung. Samsung je jedným z troch hlavných partnerov súťaže The School Dance. Pellegrini zverejnil reklamné video na svojej facebookovej stránke. Je zverejnené aj na webovej stránke súťaže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu