Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smer podľa KDH diskriminuje ľudí, ktorí cestujú autobusmi: Vytĺka kapitál!

Ján Hudacký
Ján Hudacký (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vláda Roberta Fica sa v stredu podľa podpredsedu KDH Jána Hudackého rozhodla diskriminovať časť obyvateľov Slovenska, ktorí musia dochádzať do zamestnania autobusmi.

Od 1. februára sa zvýšia zľavy pre pracujúcich, ktorí cestujú do zamestnania vlakom. Ako povedal Hudacký, pre snahu zvýšiť svoju popularitu premiér Robert Fico rozdeľuje ľudí na dve kategórie. "Na tých, ktorí majú prístup k vlakom a na tých, ktorí sú odkázaní iba na cestovanie autobusmi. Populistickým zvýšením zľavy iba pre zamestnancov cestujúcich vlakom vláda ublíži tým, ktorí sú už teraz znevýhodnení, lebo nemajú prístup k železnici, a tak sú odkázaní na cestovanie autobusmi,“ vyhlásil Hudacký. 

Pritom podľa neho tí, ktorí nemajú prístup k vlaku a hoci sú v horšej sociálnej situácii, budú nútení sa skladať na cestovné sociálne silnejším skupinám obyvateľov. "Toto nemá nič spoločné so sociálnou politikou, je to skôr vytĺkanie politického kapitálu na úkor ľudí,“ dodal podpredseda KDH. 

Ľudia využívajúci na cestu do zamestnania vlakovú dopravu budú mať od 1. februára zľavu vo výške 50 % z obyčajného cestovného. Rozhodla o tom v stredu vláda na návrh ministra dopravy Jána Počiatka. Zamestnanci pri ceste vlakmi mali doteraz zľavu 30 %. Na zľavu budú mať nárok cestujúci s traťovými časovými predplatnými cestovnými lístkami (mesačnými a týždennými) vo vozňoch 2. triedy vo vnútroštátnej preprave. Opatrenie sa vzťahuje na osobnú železničnú dopravu vo verejnom záujme, teda s podporou štátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu