Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za pokles preferencií SDKÚ môžu kariérne ambície odídencov, tvrdí Frešo

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súčasné preferencie SDKÚ-DS sú výsledkom kariérnych ambícií niektorých bývalých členov strany, ktorí svoj odchod potrebovali spojiť "s veľkým rámusom a vytváraním dojmu, že sa v SDKÚ-DS niečo vážne deje". V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

V tomto prípade je prirodzené, skonštatoval Frešo, že voliči začnú strácať dôveru. Zdôraznil, že v prípade konfrontácií v strane nešlo o spory, ktoré sa týkali smerovania a filozofie SDKÚ-DS. "Už len to, že tí, čo odišli, odišli do rôznych strán, znamená, že nešlo o ideový spor, ale karieristický krok tých, čo sa chceli upichnúť kde sa len dá," uviedol Frešo. Dodal, že teraz je na tých, čo v strane zostali, aby "dennodennou prácou vrátili naspäť dôveru voličov"

Strana je podľa neho stabilizovaná a nové vedenie, ktoré sa v tomto období vytvára, spolu s obnovovaním odborných sekcií, znamená, že do budúcnosti chce SDKÚ-DS "menej funkcionárčiť, menej intrigovať dovnútra, viac komunikovať a presvedčiť svojou odbornosťou a tímovým konaním".

SDKÚ-DS chce postupne predstavovať nové tváre, ktoré by mali strane pomôcť dostať sa do parlamentu. V prípade nových krajských predsedov či nových podpredsedov by malo podľa Freša ísť o odborníkov a ľudí, ktorí opakovane dostávajú vo voľbách dôveru od voličov. Na otázku, či bude volebným lídrom, Frešo povedal, že hlavná debata bude o kandidátke, ktorá dokáže získať dôveru voličov. Ak strana v parlamentných voľbách neuspeje, Frešo sa svojho postu vzdá.  

Predseda SDKÚ-DS sa takisto vyjadril k dlhu, ktorý strana spláca. "Vyzerá to tak, že z toho obrovského dlhu 3,7 milióna eur do volieb vyplatíme skoro všetko," povedal. Strana podľa jeho slov spláca z peňazí, ktoré dostáva v rámci štátneho príspevku a tiež vďaka úsporným opatreniam.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu