Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

SDKÚ sa snaží vyhrabať z dna: Bude sa riešiť obsadenie prázdnych funkcií

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezídium SDKÚ-DS bude v pondelok (19.1.) v Trenčíne riešiť prípravu Ústrednej rady, ktorá má byť 31. januára. Na nej by mala strana zvoliť štyroch podpredsedov, generálneho sekretára, ale tiež šéfa Ústrednej rady. Tatiana Rosová totiž odstúpila z tejto funkcie. Informácie TASR poskytol Ľudovít Kaník.

Strana prišla o funkcionárov po odchodoch viacerých členov. Kaník nechce prezradiť mená, ktoré by sa mali ujať stoličiek vo vedení. Stranu opustili za dva roky mnohé známe tváre. Predseda Pavol Frešo neustále hovorí o generačnej obmene, o nových tvárach. Kaník nepovedal, či medzi novými tvárami budú aj nejaké známe mená.

Z SDKÚ-DS odišli Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová aj zakladateľ strany Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Nasledovali Martin Fedor (dnes Sieť) a Viliam Novotný, ktorý pomáha Eve Babitzovej s jej stranou Šanca. Odišli aj exminister školstva Eugen Jurzyca, ktorý ide k SaS, Jozef Mikuš, ktorý by údajne mohol spolupracovať s Babitzovou, a ďalší straníci z regiónov.

Viacerí bývalí členovia SDKÚ-DS prechádzajú k vznikajúcej Babitzovej strane Šanca alebo k Procházkovej Sieti. V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a pokladník Ľudovít Kaník. Strana má ešte europoslancov Ivana Štefanca a Eduarda Kukana. Kukan povedal, že zostane do konca. Štefanec sa rozhoduje, čo ďalej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu