Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Procházka si môže vydýchnuť: Zbavili ho obvinení v kauze Matovičovej nahrávky

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Lídra strany Sieť Radoslava Procházku zbavili obvinenia. Informovala o tom dnes televízia TA3 ktorej Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že mu obvinenie pre zločin skrátenie dane a poistného zrušili. Obvinenie súvisí s kauzou nahrávky, ktorú vyhotovil Igor Matovič (OĽaNO).

Procházka sa na nahrávke s Matovičom rozpráva o financovaní prezidentskej kampane, aj o možnosti zaplatiť za inzerciu načierno. "Na základe opatrenia generálneho prokurátora z 10. decembra minulého roka bol poverený výkonom dozoru v predmetnej veci špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý po preskúmaní vyšetrovacieho spisu a sťažnosti obvineného R. P. 18. decembra sťažnosti vyhovel a uznesenie v časti vznesenia obvinenia R. P. zrušil ako nedôvodné. Vec vrátil vyšetrovateľovi na ďalšie konanie," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Polícia začala v súvislosti s nahrávkou trestné stíhanie v septembri, neskôr vyšetrovanie zastavila. V novembri obvinil Procházku prokurátor Generálnej prokuratúry SR pre zločin skrátenia dane a poistného v štádiu prípravy. V decembri prípad prevzal špeciálny prokurátor, ktorý dal Procházkovi za pravdu a obvinenie zrušil ako nedôvodné. Vyšetrovací spis vrátil polícii na dopracovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu