Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Totálne trapasy našich politikov v roku 2014: Pozrite si výber najlepších, zasmejete sa!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA - Naši politici aj v roku 2014 "žiarili". Maslo na hlave má takmer každý a trapasy sa nevyhli nikomu. Či to bol cirkus Matovič vs. Procházka, spitý expremiér alebo raper Ego v dozornej rade nemocnice, bolo sa na čo pozerať! Vybrali sme to najlepšie za uplynulých 12 mesiacov. Ktorý vás najviac rozosmial?

Vykašľali sa na Kisku

Po prvom kole prezidentských volieb sa stalo nečakané fiasko. Do druhého kola sa dostal premiér Robert Fico a Andrej Kiska, ktorému mali vyjadriť podporu dvaja neúspešní kandidáti Radoslav Procházka a Milan Kňažko.

Milan Kňažko a Radoslav
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Tí sa však na prezidenta doslova vykašľali. Podporiť ho mali na ohlásenej tlačovej konferencii. Kňažko ani len neprišiel a poslal smsku. Procházka síce prišiel, ale správal sa na nej ako malé dieťa, keď mu zoberiete hračku. Totálne strápnenie obidvoch neúspešných kandidátov prezidentovi neuškodilo. V druhom kole premiéra prevalcoval.

Spitý Dzurinda

Mikuláš Dzurinda skončil tesne po novom roku na klinike úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach s rozbitou hlavou. Stalo sa tak po tom, čo pred hotelom Hilton, kde bol ubytovaný, nešťastne spadol na zem. Podľa prítomných taxikárov bol "spitý na mraky a ledva stál na nohách". Od okoloidúcich si mal vypýtať cigaretu, zapáliť a pritom, ako sa pokúšal oprieť chrbtom o smetný kôš, podlomili sa mu nohy a spadol hlavou na tvrdý chodník.

Totálne trapasy našich politikov
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Miroslav Vacula, SITA)

Neskôr bývalý premiér priznal, že si vypil. Pil a zabával sa na narodeninách exprezidenta Rudolfa Schustera, ktorý oslavoval svoje životné jubileum – 80 rokov. „Pil som koňak, ochutnal som aj drienkovicu. Na oslave bola výborná atmosféra. Žartovali sme a spomínali.“ Svoj alkoholový incident nemohol zatajiť ani pred svojími najbližšími a tak ho čakal i nepríjemný rozhovor s rodinou. „Rozprával som s manželkou a s dcérou. Nebolo to príjemné, nechcem o tom hovoriť.“

Ego v dozornej rade

Škandál s predraženým CT-čkom v piešťanskej nemocnici ukázal nehoráznu smerácku drzosť. V správnej rade nemocnice sedel totiž raper Ego. Ten sa tam dostal už v roku 2012. Všetko malo smerovať k tomu, aby kryl kšefty vládnej strany.

Totálne trapasy našich politikov
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: YouTube)

Po prevalení škandálu sa raper ozval a začal vulgárne nadávať, zdôraznil, že neukradol ani jeden cent. Jeho prejav sa dostal aj do parlamentu, keď ho počúvali v sále poslanci. Verejnosť zostala pobúrená. Nikto nechápal, prečo raper sedí v dozornej rade nemocnice.

Divadlo Matovič vs. Procházka

Igor Matovič a Radoslav Procházka spustili v lete politický cirkus číslo jeden. Matovič vytiahol na Procházku tajnú nahrávku, kde hovorí o platení výdavkov prezidentskej kampane načierno. Matovič si ho nahral a neskôr ho obvinil, že je klamár a mal by sa priznať.

Nahrávka rozhovoru Matoviča s Procházkom sa objavila v médiách po tom, ako sa Procházka odmietol podrobiť testu na detektore lži. Matovič ho naň vyzval, keď Procházku obvinil z čierneho financovania prezidentskej kampane. Na nahrávke sa hovorí o možnosti platenia inzercie bez bločku. Procházka priznal, že hlas na nahrávke je jeho, ale materiál je podľa neho zostrihaný.

Totálne trapasy našich politikov
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Polícia začala v súvislosti s nahrávkou trestné stíhanie v septembri, neskôr vyšetrovanie zastavila. V novembri obvinil Procházku prokurátor Generálnej prokuratúry SR pre zločin skrátenia dane a poistného v štádiu prípravy.

Strašenie Fica

"Hovorím o priamom vojenskom konflikte. Nehovorím o konflikte Rusko – Ukrajina, ale o veľkom konflikte," uviedol len nedávno predseda vlády. Tieto vyjadrenia vyvolali veľké pobúrenie u opozičných politikov. Tí nechápali, kde na to Fico prišiel. Kritici mu vyčítali, že straší verejnosť.

Totálne trapasy našich politikov
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: topky)

Z možného konfliktu je podľa premiéra v Európe veľká nervozita. Možnosť takéhoto konfliktu bola podľa neho až 70 percentná. Nechápali ani vo svete. Jeho prejav sa dostal do svetových médií. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák na otázku, čo hovorí na vyjadrenia premiéra, reagoval hystericky. Oboril sa na novinárov, že majú voči nemu komplex. Dokonca jeho vyhlásenia nepovažoval za otázku medzinárodnej politiky.

Ficova scientológia

Tesne pred druhým kolom prezidentských volieb sa rozpútal tvrdý boj medzi Kiskom a Ficom. Fico vytiahol na svojho úhlavného protivníka tromf v podaní obvinenia zo scientologizmu. Vraj mal patriť k tejto nebezpečnej sekte. "Pán Kiska môže podať trestné oznámenie, nebudem mať problém ho vyvrátiť. Pán Kiska klamal celé Slovensko v priamom prenose. Ľudí z tejto sekty pozná, stretáva sa s nimi a spolupracuje," povedal ešte v marci Fico.

Totálne trapasy našich politikov
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA, Topky)

Premiér Robert Fico trval počas prezidentskej kampane na svojich tvrdeniach, podľa ktorých má jeho konkurent v boji o prezidentské kreslo Andrej Kiska blízko k sekte scientológov. Kiska poprel, že by bol scientológ a potvrdil, že podal na Fica trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie. Navyše vyzval svojho súpera, aby vysvetlil ľuďom, prečo nesplnil svoje sľuby.

"Toto je typická hra premiéra, bojí sa, že prehrá. Bezpečnostné riziko pre našu krajinu je premiér, lebo nevie riešiť problémy ľudí," reagoval vtedy Kiska na premiérove obvinenia.

Fico uviedol, že Kiska vydal knihu vo vydavateľstve, ktorého vlastník je aj majiteľom školy manažmentu pomenovanej po Ronovi Hubbardovi. Ten istý človek ku knihe napísal aj predslov. Kiska sa podľa Fica zúčastnil na viacerých akciách organizovaných týmto človekom, na ktorých boli viacerí ľudia blízki scientologickej cirkvi. Premiérov útok mu nevyšiel. V druhom kole zvíťazil Kiska.

Kiskov "výlet" do Popradu

Andrejovi Kiskovi sa podaril prvý prešľap. Celý mesiac sa darilo tajiť návštevu rodného Popradu, kde pristál vládnym špeciálom zo summitu NATO. Aj keď sa prezident snaží dbať o svoj čistý imidž, táto správa veľa ľudí nepoteší. S vládnym špeciálom sa totiž nechal vyložiť doma.

Totálne trapasy našich politikov
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Summit sa konal presne pred mesiacom v septembri. Kiska letel vládnym špeciálom do Walesu spolu so slovenskou delegáciou. Po dvoch dňoch sa mal vrátiť do Bratislavy. Zistili sme však, že namiesto toho letel z Cardiffu do rodného Popradu. "Lietadlo podľa mojich informácií pristálo podľa plánu a pracovného programu prezidenta v Poprade," potvrdil informáciu prezidentov hovorca.

Stránka prezidenta žiadny pracovný program v Poprade nespomínala. Oficiálne povinnosti čakali prezidenta až v utorok v Bratislave. Naplánovaná bola návšteva pietnej spomienky pri príležitosti Dňa obetí holokaustu a rasového násilia. Poobede mal navštíviť výstavu Amazing Planet. Krpelan však nespresnil, aký pracovný program čakal na prezidenta v Poprade.

Frešovo SDKÚ

Pavol Frešo stále verí v obrodu v SDKÚ. Smutné je, že tomu verí iba on sám s kolegom Ľudovítom Kaníkom. Bývalá vlajková loď pravice preslávená ekonomickými reformami je momentálne na dne. Zo strany odišli viaceré kľúčové osobnosti. Volebné preferencie strany SDKÚ-DS klesli v decembrovom prieskume agentúry Focus na 2,1 percenta.

Ľudovít Kaník a Pavol
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

SDKÚ-DS v piatok minulý týždeň opustila trojica poslancov Jozef Mikuš, Eugen Jurzyca a Viliam Novotný. Spolu s nimi odišiel banskobystrický predseda strany Stanislav Horník. Vo štvrtok SDKÚ-DS opustili viacerí členovia v Bratislavskom kraji. Na rokovaní predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu oznámil odchod zo strany bratislavský krajský šéf Michal Luciak. Odchod spolu s ním oznámili aj viacerí členovia predsedníctva. Pred rokom v decembri opustila SDKÚ-DS trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý pôsobí v Sieti a Magda Vášáryová. Tento rok pred letom odišli z SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. V novembri zo strany vystúpil Martin Fedor. 

SDKÚ-DS zostali v NR SR len dvaja poslanci, predseda strany Pavol Frešo a Ľudovít Kaník. V Európskom parlamente pôsobia Eduard Kukan a Ivan Štefanec. Kukan povedal, že v strane zostane do konca, Štefanec sa rozhodne cez Vianoce.

Trapas "tradičných" politikov

V novembrových komunálnych voľbách, kde sme si volili primátorov, starostov a mestských poslancov. Výsledky volieb v niektorých mestách vyvolali búrlivé diskusie a priniesli prevratné zmeny. Najviac miest starostov a poslancov obsadili nezávislí kandidáti. Značí to totálny prepad v dôveryhodnosti "tradičných politikov", ktorých už majú ľudia plné zuby.

Podiel zvolených starostov v komunálnych voľbách
Zobraziť galériu (11)
Podiel zvolených starostov v komunálnych voľbách  (Zdroj: topky)

Neplnia sľuby, mrhajú verejnými zdrojmi a preto dali prednosť nezávislým. Symbolom sa stal primátor Trnavy Peter Bročka. Prevalcoval totiž politických kandidátov a sám za žiadnu stranu nekandidoval. Aj keď sa výsledky snažil premiér Fico komentovať úspechom Smeru, nie je to tak. Prehrali všetci "tradiční politici".

Kontroverzný šlabikár

Na prelome rokov sa objavil v školách kontroverzný šlabikár. Obula sa do neho katolícka cirkev a pod tlakom vtedajší minister Čaplovič ho dal prerobiť. Vydavateľstvo muselo text nahradiť iným.

Totálne trapasy našich politikov
Zobraziť galériu (11)

V súvislosti so šlabikárom sa hovorilo najmä o texte pri precvičovaní písmena Ž v prílohe šlabikára. V ňom sa písalo o chlapcovi z rozvedenej rodiny, ktorý raz trávi víkend u otca a raz u matky. Nad nimi býva ujo Žubajík, ktorý občas pomáha mamičke s vodou alebo žiarovkou a elektrinou. Napokon Žubajík požiada mamu chlapca o ruku a ožení sa s ňou. Okolo článku sa rozvírila diskusia, či je pre prvákov vhodný a primeraný. Tento kritizovaný text je teraz vydavateľ ochotný nahradiť iným.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu