Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Totálny rozpad SDKÚ: Potápajúcu loď opúšťajú už aj poslední verní!

Jozef Mikuš
Jozef Mikuš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS opúšťa trojica poslancov Jozef Mikuš, Eugen Jurzyca a Viliam Novotný. Spolu s nimi odchádza zo strany banskobystrický predseda strany Stanislav Horník. Ako uvádzajú v spoločnom vyhlásení, ktoré dnes poskytli, SDKÚ-DS v minulosti splnila veľkú časť svojich demokratizačných, zahranično-politických aj ekonomických sľubov verejnosti.

Prejavilo sa to podľa nich pozitívne na osudoch Slovenska a v minulosti aj na preferenciách strany. „Príprava novej, aktuálnej ponuky strany v oblasti riešenia nezamestnanosti, rastu verejného dlhu, klientelizmu či efektívneho fungovania verejnej správy je dnes nevyhnutná pre krajinu aj pre stranu samotnú. Energiu a čas ľudí v SDKÚ-DS však už dlhšie viažu riešenia vnútorných napätí v takej miere, že im to významne bráni pracovať na príprave takejto ponuky,“ vyhlásila trojica poslancov.

Trojica poslancov spolu s bystrickým predsedom tvrdia, že ako členovia SDKÚ-DS urobili všetko, čo bolo v ich silách pre konsolidáciu strany a na vytvorenie novej programovej ponuky. „Naše úsilie sa míňa účinkom, a preto dnešným dňom opúšťame rady jej členov. Budúcnosť Slovenska nám nie je ľahostajná. Veríme, že týmto krokom prispejeme ku konsolidovaniu politického spektra napravo od stredu, aby si voliči v najbližších parlamentných voľbách mohli vybrať alternatívu k súčasnej vláde jednej strany,“ vyhlásili. 

SDKÚ-DS po odchode trojice poslancov zostávajú v NR SR len dvaja, predseda strany Pavol Frešo a Ľudovít Kaník. Pred rokom v decembri opustila SDKÚ-DS trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý pôsobí v Sieti a Magda Vášáryová. Tento rok pred letom odišli z SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. V novembri zo strany vystúpil Martin Fedor. 

Vo štvrtok SDKÚ-DS opustili viacerí členovia v Bratislavskom kraji. Na rokovaní predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu oznámil odchod zo strany bratislavský krajský šéf Michal Luciak. Odchod spolu s ním oznámili aj viacerí členovia predsedníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu