Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico o dnešnom odvolávaní: Schôdza je nezmyselná, Smer bude aktívny!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Členovia vlády SR, ako aj poslanci za Smer-SD sa dnes zúčastnia mimoriadnej schôdze NR SR a budú na nej aktívne vystupovať, a to napriek tomu, že schôdzu považujú za nezmyselnú, lebo neprinesie nič.

Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na iniciatívu opozície, ktorá sa ho na dnešnom mimoriadnom zasadnutí parlamentu pokúsi odvolať z dôvodu, že na Slovensku údajne so svojou stranou Smer-SD vytvára korupčný systém.

"Je to len pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Prístup 'čím horšie, tým lepšie' ale Smer-SD nikdy neuprednostňoval," zdôraznil Fico. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom. "Pozrite si hodnotenia OECD, prijali sme významné opatrenia v boji proti korupcii," podotkol.

Šéf exekutívy zdôraznil, že Smer-SD je jediná strana vo vláde, a teda má obrovskú agendu. "Pri takejto obrovskej agende sa vyskytnú aj pochybenia, chyby sa stávajú aj v iných krajinách EÚ. Ale pri pochybeniach reagujeme absolútne razantne a politická zodpovednosť bude aj naďalej vyvodzovaná," deklaroval.

Na margo skutočnosti, že sa mimoriadna schôdza koná neštandardne uprostred víkendu, podotkol, že to bola aj jeho požiadavka. "V pondelok, utorok a v stredu (10.-12.11.) je výjazdové rokovanie vlády, vo štvrtok a v piatok (13.-14.11.) je už volebné moratórium, schôdza by vtedy nebola vhodná," dodal premiér.

Opozícia odovzdala podpisy potrebné na iniciovanie rokovania pléna v piatok (7.11.). Od toho momentu plynula sedemdňová lehota, počas ktorej musel predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) rokovanie zvolať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu