Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Paška sa bráni obvineniam opozície: Nikdy som nemal žiadne aktivity v daňových rajoch

Pavol Paška
Pavol Paška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) nikdy nemal a nemá žiadne aktivity v takzvaných daňových rajoch a nikdy nebol utajeným vlastníkom či prijímateľom zisku. Vyhlásil to v reakcii na obvinenia opozície, ktorá ho vidí za podozrivým nákupom CT prístroja v piešťanskej nemocnici a možno aj v ďalších tendroch v zdravotníctve.

"Všetky moje podnikateľské aktivity, ktoré som začal rozvíjať hneď po zmenách v roku 1990 a potom postupne utlmovať v čase mojej verejnej angažovanosti, sú riadne zdokumentovane v Obchodnom registri SR a sú verejne dostupné," zdôraznil Paška. Dodal, že spoločnosť Pharmedia s. r. o., so základným imaním 6639 eur (200.000 Sk) prevádzkovala lekáreň v Košiciach, kde bol do roku 2008 jedným z piatich spoločníkov s podielom vo výške 14 percent.

"Vo februári 2008 som sa rozhodol svoj podiel odpredať. Spoločnosť Pharmedia ani podľa Obchodného registra a ani v skutočnosti nikdy nevlastnila žiadny majetkový podiel (akcie) vo firme Medical Group. Ktokoľvek tvrdí opak je klamár a 'je zrelý na vyšetrenie duševného stavu' ako tvrdí vo svojom vyhlásení pán Lipšic," vyhlásil Paška.

Lipšic na dnešnej tlačovej konferencii opisoval prevody podielov spoločnosti Medical Group. Nepozdávajú sa mu schránkové firmy na Cypre a Belize, ako aj prepojenia, ktoré podľa časti opozície vedú k Paškovi. NOVA, OĽaNO a SaS Paškovi neveria, že nemá s Medical Group, ktorá mala dodať drahý CT prístroj piešťanskej nemocnici, nič spoločné. Paška už v stredu (5. 11.) po predchádzajúcich obvineniach opozície avizoval, že pre ohováranie a krivé obvinenia podá trestné oznámenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu