Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šéf národniarov Danko spomína na vojenské Vianoce: V kasárňach nám chýbal čerstvý chlieb!

Vianoce nie sú len o darčekoch a o stromčeku. Zobraziť galériu (6)
Vianoce nie sú len o darčekoch a o stromčeku. (Zdroj: SNS)

BRATISLAVA - Andrej Danko si zaspomínal na staré dobré časy na vojne. Zažil tam aj Vianoce. Podľa neho by vojna dnes mladým mužom prospela. Spoločnosť sa predemokratizovala a to je na škodu.

Až keď je mladý človek cez Vianoce mimo domova, uvedomí si, že Vianoce nie sú len o darčekoch a o stromčeku, ale že je to oveľa viac. "Mne sa to stalo, keď som bol na základnej vojenskej službe. Po skončení vysokej školy som absolvoval ročnú vojenskú základnú službu a ten iný rozmer Vianoc som si v kasárňach uvedomil nielen preto, že mi chýbala mamina štedrovečerná kapustnica a napriek tomu, že som mal už len desať dní do civilu," zaspomínal si na vianočné sviatky počas základnej služby predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Vianoce nie sú len
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SNS)

"Štedrovečerné menu bolo na kasárenské pomery chutné, ale predsa len nám chýbal domáci chlieb. Ten, čo sme dostávali, bol často aj starý," pokračuje v spomienkach na vianočné časy na vojne.

Vianoce nie sú len
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SNS)

Službu vraj počas sviatkov vtedy nemal. "Na tom metri, ktorý sme odstrihávali, som mal už len desať centimetrov. A každý, kto bol na vojne, vie, že tí, čo idú čoskoro do civilu, ´mazáci´ už služby nedostávajú, to schytali vždy ´myši´, čiže nováčikova," pripomína kasárenskú hierarchiu predseda národniarov, ktorý absolvoval mesiac  vojenčiny na Sliači, mesiac v Novom Meste nad Váhom a desať mesiacov v Bratislave.

Vianoce nie sú len
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SNS)

Napriek všetkému si však myslí, že základná vojenská služba žiadnemu mladému mužovi nezaškodí. "Veľa chlapov povie, že ich vojenčina vyformovala, naučila disciplíne, mnohých istým návykom, naučila ich správať sa v mnohých hraničných situáciách. Určite by sa to mladým mužom zišlo aj dnes, pretože spoločnosť je až príliš predemokratizovaná a aj to je niekedy na škodu," myslí si predseda SNS. Nebránil by sa tomu, aby sa opäť zaviedla aspoň niekoľkomesačná vojenská služba.

Vianoce nie sú len
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SNS)

"Aj preto, lebo naša armáda nie je obranyschopná v žiadnej oblasti a máme pomaly viac len ohviezdičkovaných dôstojníkov, než bojaschopných vojakov. Toto bude určite jedna z našich tém v budúcom období," uzatvára šéf národniarov Andrej Danko.

Vianoce nie sú len
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SNS)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu