Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poslanci obeťami brutálneho útoku chuligánov Sparty: Prepichnuté stehno, krv a strach o život!

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Útok na poslancov parlamentu! Chuligáni si na zápase medzi Slovanom a Spartou nevyberali. Keď sa strhla mela, v chaose si to odniesli aj naši zákonodarcovia. Zobrali nohy na ramená a rýchlo zutekali pred rozvášneným davom. Zistili sme, čo sa im stalo!

Pod tlak sa dostala dvojica poslancov za KDH Ján Hudacký a Pavol Zajac. Spolu s nimi sledovali zápas aj ich asistenti. Keď vypukla mela, museli okamžite zobrať nohy na ramená a utekať kade ľahšie. Pri úteku museli preskakovať cez železný plot. A práve tam sa stala vážna nehoda asistentovi Jozefa Mikloška.

Vlastislav Čabo putoval zo zápasu rovno do nemocnice
Zobraziť galériu (9)
Vlastislav Čabo putoval zo zápasu rovno do nemocnice

"Najprv tam 10 až 15 minút vytrhávali Sparťania stoličky, potom prenikli cez plot a ľudia začali vstávať a utekať. Pred chuligánmi sme začali utekať aj my," povedal nám Mikloškov asistent Čabo o stresujúcom zážitku. Podľa predbežných zistení 35 zranených, utrpeli ľahké poranenia ako rezné zranenia či zlomeniny nosa kvôli preskakovaniu plotov, zábran a podobne.

Poslanci obeťami brutálneho útoku
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: topky)

Ten sa potkol a padol, pričom utŕžil ťažké rany. Prepichol si ruky a stehno. Okamžite musel zájsť do nemocnice na ošetrenie. "Bola tam veľká tlačenka, potkol som sa a spadol som. Musel som ísť do nemocnice, kde mi ošetrili hlboké rany na nohách aj rukách," priznal nám.

Poslanci obeťami brutálneho útoku
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Tip)

Poslanci Hudacký so Zajacom mali väčšie šťastie, nič vážnejšie sa im napriek neuveriteľnému chaosu na štadióne nestalo. Utiekli východom, cez ktorý prechádzajú hráči na ihrisko. "Poslanci mali maximálne roztrhané nohavice, ale nič vážnejšie sa im nestalo. Boli rozhorčení a rozčarovaní ako to mohli organizátori dopustiť," povedal pre Topky.

Poslanci obeťami brutálneho útoku
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: topky)

Asistent poslanca Hudackého Moravčík nám zase prezradil, že keby zostanú postávať na atletickej dráhe, ktorá lemuje trávnik na Pasienkoch, možno by dostali nakladačku od ťažkoodencov. Partia potom čakala asi dvadsať minút na rozhodnutie, či sa bude alebo nebude hrať. Keď verdikt neprichádzal, rozhodli sa, že odídu domov. Preto si zobrali taxík a už ich na štadióne nebolo.

Medzinárodný škandál

Českí fanúšikovia vytrhávali sedačky na Pasienkoch a prerazili zábrany medzi sektormi a v priebehu asi dvoch minút sa výtržníci medzi sebou začali mlátiť a to nielen na tribúnach, ale aj za štadiónom. Polícia nezasiahla hneď, ale podľa pravidiel na Slovensku začala upokojovať fanúšikov až po jej privolaní, ťažkoodenci vbehli do sektora, keď už slušní fanúšikovia dávno nesedeli na svojich miestach pre obavy o zdravie a život. Priaznivci tímov utekali do neďalekého nákupného centra alebo jednoducho do ulíc.

Na štadióne zasahovali aj
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TASR)

Pražskí chuligáni vyvolávali incidenty už popoludní, keď rozbili jednu z bratislavských krčmičiek a musela na mieste zasahovať aj polícia. Počas bitiek fanúšikov naši športoví redaktori videli aj nepochopiteľný výjav v okolí štadióna - ťažkoodenci prezývaní "korytnačky" sa pokojne prechádzali pri neďalekom nákupnom centre.

Výtržnosti v zápase Slovan
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Zápas bol asi 40 minút prerušený, napokon delegát rozhodol, že sa pokračuje s maximálnou výstrahou. Jednoznaćné zlyhanie slovenskej polície a predovšetkým usporiadateľov na Pasienkoch, kde nie je reálne dodržať bezpečnostné opatrenia.

 

VAROVANIE! Video obsahuje vulgárne slová. Nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu