Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico, zakroč proti Flašíkovej za drsný útok na katolíkov: Starí chrapúni a černokňažníci!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Boh ich vidí, chrapúňov starých! Flašíková Beňová si nedáva servítku pred ústa. Takto pomenovala biskupov vo Vatikáne, ktorí zasadali na synode, aby riešili pálčivé otázky cirkvi. To však nenechalo chladným poslanca za KDH Jozefa Mikloška, ktorý priamo v parlamente Beňovej vrátil úder. Dokonca vyzval Fica a chystá sa aj na Generálnu prokuratúru!

"Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých," zaútočila Beňová na Facebooku proti katolíckym biskupom. To sa nepáčilo Mikloškovi z KDH a rozhodol sa zakročiť.

Kormúthovú za to vyhodili z práce a Beňová vyviazne bez trestu! Za výroky proti katolíckym biskupom by mala europoslankyňa podľa Jozefa Mikloška niesť následky. Tej sa nepáčili výsledky rokovaní vo Vatikáne, kde riešili postoj k homosexuálom a rozvedeným.

 

Poslanec Národnej rady SR za KDH Mikloško včera v parlamente interpeloval generálneho prokurátora SR Jaromíra Čižnára pre výroky europoslankyne za Smer-SD Moniky Flašíkovej-Beňovej na adresu mimoriadnej biskupskej synody vo Vatikáne, ktorá diskutovala o postoji cirkvi k rozvedeným alebo homosexuálom.

Fico, zakroč proti Flašíkovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Poslanec za kresťanských demokratov doplnil, že 487 ľuďom sa daný názor páčil, ďalší 42 ho zdieľali. V rozsiahlej diskusii podľa Mikloška padlo veľa útokov, najmä proticirkevných, ktoré nemožno citovať. "Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov. Pri podobnej situácii bola moderátorka RTVS Kristína Kormúthová okamžite vyhodená z práce. Čo mieni Smer a Generálna prokuratúra SR podniknúť proti tomuto nezodpovednému postoju?" uzatvoril Mikloško.

Robert Fico iba nedávno pred prezidentskými voľbami priznal, že prešiel krstom, svätým prijímaním či birmovkou. Preto jeho názor bude verejnosť určite zaujímať. Pána premiéra sme oslovili a teraz čakáme na jeho reakciu.

Slovenskí biskupi sú z Beňovej zhrození!

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) je sklamaná z vyjadrení europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej. "Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ," povedal dnes hovorca KBS Jozef Kováčik.

Europoslankyňa zasa KBS odkazuje, nech ju exkomunikujú. "Keď nie sú absolútne pripravení znášať kritiku od vlastných veriacich, tak ma môžu exkomunikovať," reagovala s tým, že aj ona je katolíčka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu