Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Radičová a Sulík, stretnutie po 3 rokoch od hádok: Riešili politiku, dostala ponuku?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB, TASR)

BRATISLAVA – Veľké zmierenie! Napäté vzťahy sú už len dávnou minulosťou, teraz je všetko v najlepšom poriadku. Iveta Radičová po dlhom čase navštívila Richarda Sulíka pri príležitosti siedmych narodenín jeho syna Huga. Bavili sa o všetkom možno a mnohí sa pýtali, či Sulík nelanáril Radičovú do strany.

Liberál Sulík sa pochválil fotkou Ivety Radičovej na svojom Facebooku. Jeho syn Hugo mal sedem rokov a na návštevu u neho doma bol ten najlepší čas. „Keď nás Iveta Radičová navštívila v novembri 2007, malý Hugo mal sedem týždňov. Veľmi nás potešilo, že ho prišla pozrieť aj teraz, keď má 7 rokov,“ napísal europoslanec.

Napäté časy spred pár rokov, kedy Radičová ako premiérka a Sulík ako predseda koaličnej strany SAS, prekonávali jeden problém za druhým, sú dávno preč. Riško už balónik nedrží, ale vzťahy medzi nimi zostali dobré. Áno, v minulosti boli aj napäté chvíle, ale ako vidíte, vzťah máme dobrý,pochválil sa Sulík.

Dobré vzťahy aj po dlhšom čase
Zobraziť galériu (4)
Dobré vzťahy aj po dlhšom čase  (Zdroj: Facebook)

Radičová nám priznala, že preberali rozličné veci. „Rozoberali sme všetko možné. Samozrejme, bavili sme sa aj o politike,“ povedala nám expremiérka s tým, že vždy budú existovať témy, na ktorých sa nezhodnú.

„Existujú témy na ktoré sme mali a aj budeme mať rozdielne názory. No s pánom Sulíkom sme mali vždy korektné vzťahy,“ povedala Radičová. Stále trvá na svojom, žiadny návrat do politiky nechystá a potvrdil to aj Sulík.

FOTO Radičová a Sulík,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Na otázku, či ju nevolal k liberálom do strany, odpovedal rozhodne, že nie. „Nie, nevolal. Iveta sa predsa vyjadrila, že do politiky vstúpiť nechce," zareagoval. Rozhovor sa niesol v pohodovej atmosfére. Mali si čo povedať po dlhšom čase.

„S Ivetou sme rodinní priatelia, Hugove narodeniny bola vhodná príležitosť na návštevu,“ povedal nám Sulík. „Preberali sme budúcnosť politiky, ale určite sa nenudila,“ zakončil.

Vládny kabinet Radičovej padol 11. októbra 2011 v nočných hodinách. Dôveru vláde vtedy vyslovilo len 55 poslancov, pričom potrebných bolo aspoň 76 hlasov. Za euroval a vyslovenie dôvery vláde hlasovali všetci prítomní poslanci za SDKÚ, KDH a Most-Híd, Martin Fecko zo skupiny Obyčajní ľudia. Poslanci za Smer sa pred hlasovaním prezentovali, ale nehlasovali, čím zariadili uznášaniaschopnosť parlamentu. Proti boli členovia SNS a bývalí členovia tejto strany Anna Belousovová a Rudolf Pučík. Liberáli zo SaS ani traja poslanci z OĽ sa na hlasovaní nezúčastnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu