Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Sulík v europarlamente zaútočil na USA: Spojenec EÚ všade spôsobuje katastrofu!

(Zdroj: YouTube)

BRUSEL - Richard Sulík sa poriadne obul do Spojených štátov! V prejave v Európskom parlamente nenechal nitku suchú na zahraničnej politike najväčšieho spojenca EÚ. Podľa neho je americká politika zodpovedná za väčšinu vojnových konfliktov v poslednom čase. Líbya, Sýria, Irak a IS sú toho najväčším dôkazom.

Richard Sulík sa zapojil v europarlamente do rozpravy na tému situácia v Kobane a hrozba Islamského štátu. Utrpenie ľudí uväznených v obliehanom sýrskom meste Kobane, ďalšia hrozba Islamského štátu (IS) a narastúca obava v súvislosti s ohrozením vnútornej bezpečnosti Európskej únie po návrate občanov Únie bojujúcich na strane IS boli predmetom rozpravy europoslancov s Komisiou do ktorej sa zapojil aj slovenský poslanec europarlamentu Richard Sulík.

"Mali by sme otvorene pomenovať ako došlo k tak masívnej destabilizácii regiónu. Tak masívnej, že mohol vzniknúť Islamský štát. Tu, bohužiaľ, musím vysloviť masívnu kritiku Spojených štátov. Kam chceli USA doniesť demokraciu, tam doniesli chaos," povedal v pléne Sulík.

Sulík vs. USA

A pokračoval v kritike ďalej. "Egypt, Líbya, Afganistan, Irak, Sýria. Všade doniesli obrovský chaos. Najmä Irak v roku 2003 je veľkým hriechom Spojených štátov amerických. Neskôr nasledovala Sýria a dnes na tomto území vznikol IS," nechal sa počuť predseda strany SAS.

"Kobane je v prvom rade zlyhanie americkej zahraničnej politiky. Nech pán boh ochraňuje krajiny, ktoré sa USA rozhodnú demokratizovať. Aj pani barónka Catherine Ahton (vysoká predstaviteĺka Únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku) dáva najavo, čo si myslí o váhe Európskeho parlamentu, keď tu nie je," nedával si servítku pred ústa Sulík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu