Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Návrh na odvolanie Richtera podaný: Paška má zvolať schôdzu do 7 dní

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister práce, sociálny vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) bude v najbližších dňoch čeliť pokusu o odvolanie. Alojz Hlina (nezaradený, Občania) dnes totiž odovzdal v parlamente návrh na jeho odvolanie. TASR to potvrdil Hlina. Mimoriadne rokovanie zvoláva predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD). Musí sa urobiť do siedmich dní od podania návrhu. Paška avizoval, že plénum bude o odvolaní rokovať v noci, čo opozícia kritizuje.

Opozícia žiada vyslovenie nedôvery Richterovi pre viaceré veci. Ministrovi vyčíta kauzu Star EU aj dotáciu vo výške 23.000 eur, ktorú dostal koncom augusta na vytvorenie štyroch pracovných miest exekútorský úrad Rudolfa Krutého. Tvrdí, že na odvolanie ministra Richtera je oveľa viac dôvodov, nezvláda totiž podľa opozície svoju rezortnú agendu. Pod návrh na odvolanie ministra sa podpísalo 35 opozičných poslancov.

Paška avizoval, že návrh na odvolanie člena vlády nechá prerokovať v noci. "Hovoriť s opozíciou a snažiť sa o korektnú spoluprácu a dialóg je zbytočné. Chceme ísť medzi ľudí, ľudia čakajú. O takýchto návrhoch budeme rokovať v noci. To je efektívny spôsob, môžu sa vyrozprávať," povedal na stredajšej (8.10.) tlačovej konferencii v parlamente Paška.

Opozícia vidí za vyhrážkami o nočnom rokovaní strach Smeru-SD z argumentov a nervozitu. "Je to prejav strachu Smeru pred tým, aby poslanci mohli riadne v normálnom čase prerokovávať aj také pre Smer-SD nepríjemné veci, ako sú návrhy na odvolávanie ministrov," povedal predseda klubu KDH Pavol Abrhan. Nočné rokovania o odvolávaní člena vlády považuje opozícia za nedôstojné, keďže ide o vážne veci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu