Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší pokus o odvolanie vo vláde: Bude mu čeliť minister práce Richter

Ján Richter (Vpravo) a Peter Pellegrini
Ján Richter (Vpravo) a Peter Pellegrini (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister práce Ján Richter (Smer-SD) bude čoskoro zrejme čeliť pokusu o odvolanie. Opozícia má totiž už dostatočný počet podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej sa chce pokúsiť o vyslovenie nedôvery Richterovi.

Mimoriadne rokovanie musí vyhlásiť predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). Podrobnosti povedia iniciátori odvolávania Alojz Hlina (nezaradený, Občania), Lucia Nicholsonová (SaS) a Richard Vašečka (OĽaNO) v stredu 1. októbra.

Richtera chce opozícia odvolávať pre kauzu Star EU aj pre dotáciu vo výške 23.000 eur, ktorú dostal koncom augusta na vytvorenie štyroch pracovných miest exekútorský úrad Rudolfa Krutého. Dotácia prekáža najmä Hlinovi, kauza Star EU Jozefovi Mihálovi zo SaS.

Mihál pripomína stopnutie eurofondov pre medializovanú kauzu Star EU. Denník Sme informoval, že táto spoločnosť vyhrala 70 obstarávaní externého manažmentu zo 70, na ktorých sa zúčastnila. Súťaže sa konali za prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) a na Star EU straníkov upozornil vtedajší generálny manažér Smeru-SD a súčasný minister práce Ján Richter. "Pán Richter nesie svoj diel politickej zodpovednosti a my nechceme mlčať," uviedol pred pár dňami Mihál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu