Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia začala vo veci Matovičovej nahrávky trestné stíhanie

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Polícia začala trestné stíhanie v súvislosti s nahrávkou rozhovoru prezidentského kandidáta Radoslava Procházku (Sieť) a lídra OĽaNO Igora Matoviča. Potvrdil to policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že ide o trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu skrátenia dane.

"Budú nasledovať štandardné vyšetrovacie úkony v zmysle Trestného poriadku v takom rozsahu, aby bolo možné rozhodnúť, čo ďalej. Je to v súlade so stanoviskom prokuratúry pri odstúpení spisu," povedal Gašpar. Nasledovať teda budú výsluchy zainteresovaných osôb, prípadne expertízne skúmanie.

"Z hľadiska štandardných postupov si myslím, že prebehne určite nejaké stanovisko vo vzťahu k daňovým úradom, akým spôsobom by mohla vzniknúť prípadná škoda, akým konaním, ktoré charakterizujeme ako podozrivé," informoval Gašpar. K tomu, či sa bude preverovať aj pravosť samotnej nahrávky, sa nevedel vyjadriť.

Nahrávka rozhovoru Matoviča s Procházkom sa objavila v médiách po tom, ako sa Procházka odmietol podrobiť testu na detektore lži. Matovič ho naň vyzval, keď Procházku obvinil z čierneho financovania prezidentskej kampane. Na nahrávke sa hovorí o možnosti platenia inzercie bez bločku. Procházka priznal, že hlas na nahrávke je jeho, ale materiál je podľa neho zostrihaný.

Matovič verí, že polícia v kauze financovania Procházkovej kampane odhalí pravdu

Líder OĽaNO Igor Matovič verí, že polícia dokoná vyšetrovanie v súvislosti s kauzou financovania prezidentskej kampane Radoslava Procházku (Sieť) do zdarného konca a odhalí pravdu.

"Veď nemôžeme donekonečna žiť v štáte, kde je beztrestné preprať v kampani státisíce čiernych eur a ľudí za ne ohlupovať s tým, ako mu na nich záleží a chce ich chrániť," uviedol Matovič v reakcii na informáciu, že polícia začala trestné stíhanie v kauze.

Hovorca Siete Ján Orlovský zatiaľ začiatok trestného stíhania komentovať nechce. "Počkáme si na ďalšie kroky, predvolania na výsluch, viac to v tejto chvíli komentovať nebudeme," povedal pre TASR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu