Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najnovší prieskum vyvolal zemetrasenie: Procházka stúpa, Matovič a SDKÚ mimo parlament!

Radoslav Procházka so Sieťou zažíva nečakaný úspech
Radoslav Procházka so Sieťou zažíva nečakaný úspech (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Preferencie vládneho Smeru-SD oproti minulému mesiacu klesli, stúpa však záujem o stranu Radoslava Procházku Sieť. Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, vyhral by ich síce Smer-SD s podporou 35,3 percenta, oproti máju však ich preferencie klesli o vyše jedno percento. Vyplýva to z posledného prieskumu politických strán. Za vládnym Smerom-SD by skončila strana Sieť, ktorej preferencie z mesiaca na mesiac stúpajú. Kým v máji mala podľa prieskumu Sieť podporu 15,4 percenta, v najnovšom prieskume by strane Radoslava Procházku odovzdalo hlas 17,2 percenta opýtaných.

Smer-SD by v parlamente získal 71 kresiel a Sieť 35 mandátov. Za nimi by skončilo KDH so ziskom 7,9 percenta a obsadili by 16 kresiel v parlamente. Rovnaký počet mandátov by získala aj strana Most-Híd, ktorej by svoj hlas odovzdalo 7,8 percenta voličov. Do parlamentu by sa so ziskom 6 percent dostalo aj SMK, ktoré by v parlamente získalo 12 mandátov. Tesne pred bránami parlamentu by skončilo OĽaNO, hnutiu by svoj hlas dalo 4,9 percenta opýtaných.

Oproti májovým prieskumom ich preferencie klesli o vyše percento (v májovom prieskume získali 6,2 percenta). Do parlamentu by sa podľa najnovšieho prieskumu nedostala ani strana SDKÚ-DS, ktorej by dalo hlas 4,8 percenta opýtaných. Rovnako by na tom boli strany SaS a SNS, ktorým by ľudia dali po 3,9 percenta hlasov. S tromi percentami by v prípade parlamentných volieb tento víkend skončila NOVA a za nimi s rovnakými počtom 1,7 percenta hlasov strany ĽS-NS a KSS.

Telefonický prieskum pre agentúru SITA vykonal Polis Slovakia 23. až 28. júna 2014 na vzorke 1 322 respondentov starších ako 18 rokov. Respondenti odpovedali na otázku: "Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?". Preferencie sú vypočítané z 59 percentnej účasti, nerozhodnutých bolo 15 percent opýtaných a voliť by nešlo 26 percent respondentov.

STRANA PERCENTÁ MANDÁTY
SMER 35,3 71
SIEŤ 17,2 35
KDH 7,9 16
MOST 7,8 16
SMK 6 12
OĽANO 4,9  
SDKÚ 4,8  
SAS 3,9  
SNS 3,9  
NOVA 3  
ĽS-NS 1,7  
KSS 1,7  
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu