Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Aliancia za rodinu: Novela je dobrý krok, deti však neochráni pred mnohými hrozbami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prijatá novela Ústavy SR je dobrý krok vpred a tešíme sa mu, ale pred euro legislatívnym besnením a súdnym aktivizmom rodinu a manželstvo na Slovensku neochráni. Vo svojom vyhlásení to uviedli predstavitelia Aliancie za rodinu (AZR), ktorí v súčasnosti zbierajú podpisy pod petíciu za vypísanie referenda o ochrane rodiny.

"Sme radi, že poslanci pre posilnenie postavenia manželstva chceli niečo urobiť, ale nemali žiaľ odvahu zakotviť takú normálnu vec, že dieťa potrebuje otca a matku pri adopcii. To, že novela nebráni zavedeniu registrovaných partnerstiev, nakoniec povedal aj sám premiér Robert Fico," skonštatoval hovorca aliancie Anton Chromík. Ako dodal, novela je dôležitým symbolom, výborným krokom, ale reálne nás a naše deti nechráni pred mnohými aktuálnymi hrozbami.

Novela definuje manželstvo ako jedinečný zväzok muža a ženy a má zvýšiť jeho ochranu. Novela má taktiež zmeniť pomery v justícii. Po novom bude platiť, že všetci súčasní sudcovia aj kandidáti na tieto posty majú prejsť previerkami. Novinkou bude, že predseda Najvyššieho súdu SR už nebude môcť šéfovať aj Súdnej rade. Sudcovia zároveň prídu o trestnoprávnu imunitu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu