Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Figeľ: Ľudia v sobotu ukážu, akú EÚ si želajú

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podľa predsedu KDH Jána Figeľa je dôležité, aby ľudia prišli v sobotu k volebným urnám a vyjadrili svoje rozhodnutie, akú Európsku úniu si želajú.

Ako povedal, v týchto voľbách do Európskeho parlamentu sa voliči rozhodujú medzi dvoma cestami ďalšieho smerovania Európskej únie a s ňou aj Slovenska. „Prvá cesta je ideologická. Je to cesta ďalšieho oslabovania rodiny a potláčania kresťanských hodnôt. Túto cestu presadzujú európski socialisti a liberáli. Naopak, KDH nadväzuje na cestu západnej Európy po druhej svetovej vojne, ktorá viedla k prosperite, zamestnanosti a k silným rodinám,“ povedal Figeľ.

Dnes KDH končí Turné za Silnú rodinu, ktoré kandidáti hnutia absolvovali po celom Slovensku. „Prešli sme 27 miest a stretli sme tisíce ľudí. Som povzbudená z reakcie Slovákov,“ povedala líderka kandidátky Anna Záborská. KDH ponúka podľa nej aktuálnu verziu cesty, ktorú nastúpili kresťanskí demokrati v západnej Európe.

„Sobotné voľby do Európskeho parlamentu sú jedny z najdôležitejších volieb pre občanov Slovenska. V nich sa rozhodne, ktorou cestou sa Európska únia, a s ňou aj Slovensko vydá. Či cestou ideologickou alebo ekonomickou,“ zdôraznila význam týchto volieb Záborská. Je preto podľa nej dôležité, aby čo najviac ľudí prišlo v sobotu k voľbám do Európskeho parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu