Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Stavba novej budovy MZV za 5 miliónov začne už o tri týždne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Novú budovu ministerstva zahraničných vecí v Bratislave začnú stavať do troch týždňov, rezort diplomacie už uzavrel zmluvu na dostavbu areálu za vyše 5,1 mil. eur.

"Stavba je dimenzovaná ako 15-mesačná, to znamená, že termín odovzdania budovy je stanovený na 15. júla 2015," povedal agentúre SITA Peter Susko z tlačového odboru rezortu zahraničia.

V novej budove bude sídliť špeciálne pracovisko konzulárneho odboru slúžiaceho verejnosti, presťahujú sa tam však aj niektoré podriadené organizácie. Nové priestory tak začne už na budúci rok využívať Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí, Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu (SAMRS) a Správa účelových zariadení (SÚZA). "Pôjde teda primárne o kancelárske priestory, špecializované pracoviská, rokovacie priestory a sklady," dodal Susko.

Súčasné kapacity areálu ministerstva už podľa neho nezodpovedajú počtu zamestnancov a úlohám, ktoré musí rezort plniť nielen na poli zahraničnej politiky, ale aj v súvislosti s ďalšími kompetenciami. Do agendy ministerstva už patrí aj ekonomická diplomacia, európske záležitosti, zahraniční Slováci a ľudské práva, doplnil Susko. Presťahovaním pracovníkov viacerých podriadených organizácií do nového objektu chce ministerstvo ušetriť približne 850-tisíc eur ročne. "Návratnosť investícií je tak v horizonte niečo menej ako šesť rokov," dodal Susko. Rozhodnutie o dostavbe areálu ministerstva prijala vláda Roberta Fica ešte v júli 2008. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu