Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žitňanská vstupuje do Mosta-Híd

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Lucia Žitňanská vstupuje do strany Most-Híd. Podľa informácií sa už na tom s bugárovcami dohodla. Jej vstupom by sa malo zaoberať utorkové (8.4.) stranícke predsedníctvo. Má pôsobiť v poslaneckom klube Mosta-Híd. V septembri by sa mala stať podpredsedníčkou strany pre spravodlivosť.

"V Moste-Híd vidí šancu na realizáciu občianskej politiky a venovať sa reformám súdnictva," uviedol zdroj blízky Mostu-Híd, ktorý si neželá byť menovaný.

Dodal, že Žitňanská ani šéf Mosta-Híd Béla Bugár nerozdeľujú strany ani politikov na starých a nových, ale na tých, ktorí chápu požiadavky občanov a na tých, ktorí ich pochopiť nedokážu. Zhodujú sa, že aj štandardné politické strany preto musia svoju politiku viac zamerať na občana.

Bugárovci v súčasnosti pracujú na tom, aby ich politika bola bližšie k občanom. Pripravujú program, v ktorom chcú ponúknuť riešenia problémov bežných ľudí. Žitňanská má mať na starosti oblasť súdnictva.

Žitňanská v súčasnosti pôsobí ako nezaradená poslankyňa Národnej rady SR. Roky bola členkou SDKÚ-DS, dvakrát viedla ministerstvo spravodlivosti. Vlani v decembri vystúpila z SDKÚ-DS. Ako dôvod uviedla nejasnosť postojov strany, stratu obsahu politiky, neschopnosť prijímať rozhodnutia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu