Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kiska: Chceli ma očierniť, snažili sa podplatiť mojich bývalých zamestnancov

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalých zamestnancov prezidentského kandidáta Andreja Kisku sa ľudia z prostredia Smeru pokúšali uplácať sumami od 3000 do 10.000 eur s cieľom získať informácie, ktoré by ho mohli očierniť. Úplatok 10.000 eur núkali aj ľuďom v zahraničí, aby podali falošné svedectvá a skúšali o ňom vytvoriť absurdné situácie. Na tlačovej konferencii to dnes vyhlásil Andrej Kiska.

"Došlo k pokusom podplatiť mojich bývalých zamestnancov sumami od 3000 do 10.000 za účelom akýchkoľvek informácií o mojej osobe, ktoré by ma mohli očierniť," zdôraznil Kiska.

Na otázku, či môže povedať, že sú to explicitne ľudia zo Smeru alebo ľudia z prostredia premiéra a Kiskovho súpera v boji o kreslo hlavy štátu Roberta Fica, odpovedal: "Pravdaže, áno... Mne títo ľudia potvrdili, že tí ľudia, ktorí im úplatky ponúkali, boli zástupcami vládnej strany," povedal s tým, že mená osobne nepozná.

Ľudia, ktorých sa pokúšali uplácať na Slovensku, majú podľa Kisku strach. "Pokiaľ ide o prípady zo zahraničia, po druhom kole prezidentských volieb navštívim príslušnú ambasádu a budem sa informovať, ako sa dá ďalej postupovať," doplnil.

Kiska tiež povedal, že je na neho pripravený útok v súvislosti s jeho prvým manželstvom, ktorý je podľa neho neopodstatnený. "Moja prvá manželka patrí medzi mojich veľkých podporovateľom a aktívne sa zapojila do zbierania podpisov na moju petíciu," povedal Kiska. Okrem toho sa tiež má chystať útok na jeho osobu v súvislosti s platením daní. "Spoločnosti, ktoré som zakladal, zaplatili štátu na daniach desiatky miliónov eur a ja ako fyzická osoba som z predaja firiem zaplatil na daniach do štátneho rozpočtu viac ako tri milióny eur a len za minulý rok som napríklad zaplatil daň vo výške 134.000 eur," tvrdí Kiska.

Prezidentský kandidát tiež informoval, že je pripravená ďalšia "ohováračská" letáková kampaň. Ďalšie letáky proti nemu majú byť distribuované v najbližších dňoch. Kiska tvrdí, že dostal informácie od firmy, ktorá bola oslovená na distribúciu, no odmietla to. "Letáková antikampaň proti mojej osobe je ničím oproti tomu, aké informácie sa dnes dostávajú na povrch o tom, že v tejto kampani proti mojej osobe môžu byť zneužívané orgány štátu, dokonca polícia," povedal s tým, že by to mal odmietnuť každý rozumný človek.

"Z toho, čo vidíte a z mojich informácií je jasné, že na úsilí zdiskreditovať ma pracuje mašinéria, ktorej rozmery a možnosti sú obrovské a neštítia sa ničoho. Je to neprijateľné, je to otrasné a znamená to, že náš štát a jeho politika je v oveľa horšom stave a zneužívanie moci nabralo príliš nebezpečné rozmery," zdôraznil Kiska.

Ficov protikandidát v druhom kole prezidentských volieb požiadal občanov, aby sa "nenechali zatiahnuť na samé politické dno, aby sa postavili proti špinavostiam a dokonca zneužívaniu štátnych orgánov". "Dnes už nejde len o mňa a prezidentskú kampaň, ide o budúcnosť Slovenska a každého slušného človeka," poznamenal Kiska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu