Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Viac ako 230 športovcov si rozdelí 237-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva aj tento rok ocení športovcov, ktorí vlani Slovensko reprezentovali na európskych i svetových podujatiach. Dohromady 235 športovcom a trom družstvám rezort rozdelí približne 237-tisíc eur. Finančné odmenenie športovcov dnes schválila vláda SR.

Ocenenie získajú športovci a družstvá, ktorí sa v roku 2013 umiestnili na 1. až 3. mieste na majstrovstvách sveta, majstrovstvách Európy, Európskom svetovom festivale mládeže, svetovej univerziáde a deaflympijských hrách, a tiež športovci, ktorí dosiahli mimoriadne športové výkony.

Ocenenie si odnesú napríklad tenistka Daniela Hantuchová či Dominika Cibulková, cyklisti Peter Velits a Peter Sagan či slalomárka Veronika Velez-Zuzulová. Odmena čaká aj hokejbalové ženské a mužské družstvo či strelkyne Danku Bartekovú a Zuzanu Štefečekovú a zjazdového lyžiara Adama Žampu.

Športovci, ktorí sú navrhnutí na ocenenie za vlaňajšie dosiahnuté výsledky, získali dohromady 23 titulov majstrov sveta, 25 titulov majstrov Európy, 15 titulov juniorských majstrov sveta, 11 titulov juniorských majstrov Európy, tri tituly na svetovej univerziáde, jeden titul na deaflympijských hrách a dva tituly na Európskom svetovom festivale mládeže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu