Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gašparovič daroval staré počítače obci aj nadácii svojej manželky

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Niekoľko starých notebookov, počítačov a tlačiarní sa rozhodol darovať prezident Ivan Gašparovič obci Demandice, Bratislavskému spolku nedoslýchavých aj nadácii svojej manželky. Techniku pred rokmi kúpila kancelária prezidenta za viac ako 12-tisíc eur. Vyplýva to z darovacích zmlúv zverejnených v centrálnom registri zmlúv.

Najviac zariadení dostala Slovenská nadácia Silvie Gašparovičovej. Kancelária prezidenta jej darovala štyri notebooky, dva počítače a tlačiareň, ktoré kupovali medzi rokmi 2007 a 2010. Ich hodnota vtedy bola približne 8 200 eur. Nadácia sa v zmluve zaviazala, že dar použije na podporu vzdelávania pre všetkých.

Bratislavský spolok nedoslýchavých od prezidenta dostal notebook z roku 2008, ktorý v tom čase stál približne 1 700 eur. Spolok chce vďaka notebooku vytvárať nedoslýchavým občanom podmienky na ich primeranú spoločenskú sebarealizáciu.

Obci Demandice daroval prezident dva počítače a dve tlačiarne z roku 2007 s obstarávacou cenou zhruba 2 367 eur. Starosta Demandíc sa zaviazal, že dar použije na zabezpečenie materiálno-technického vybavenia obce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu