Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jarjabek je za tradičnú rodinu: Žiaden rodič 1, ale otec a mama

Dušan Jarjabek
Dušan Jarjabek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Existencia nášho hodnotového sveta za viac 2000 rokov podľa poslanca NR SR Dušana Jarjabka (Smer-SD) dokázala, že manželstvo ako vzťah muža a ženy, má svoje opodstatnenie.

Ako povedal v rozhovore, je len otázkou formy, ako tento obsah podporiť. Jarjabek odmieta snahy, aby sa otec a matka nazývali rodičom 1 a rodičom 2. „Žiaden rodič 1, ale otec a mama,“ zdôraznil s tým, že je pripravený na diskusiu o návrhu KDH na doplnenie slovenskej ústavy o definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy.

Predseda KDH Ján Figeľ by mal podľa Jarjabka prísť s touto témou na rokovanie poslaneckého klubu Smeru-SD. „Je vecou politickej kultúry, aby najskôr nastala diskusia v kluboch,“ konštatoval. Podľa neho Figeľovi nič nebráni prísť do klubu Smeru-SD a tieto otázky otvoriť. Zároveň konštatoval, že vyhýbanie sa tejto téme je strkanie hlavy do piesku. „Je otázkou času, kedy spoločnosť túto tému uchopí,“ povedal. 

Na druhej strane Jarjabek rešpektuje, že homosexuálne páry v spoločnosti vždy boli, sú a budú. Pripomenul, že viaceré pozná z práce v divadle. „Je to prirodzené a normálne, že také páry existujú. Mám s nimi priateľské vzťahy. Rešpektujem ich a oni rešpektujú mňa,“ dodal. 

Kresťanskí demokrati chcú doplniť slovenskú ústavu o definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy. Na marcovej parlamentnej schôdzi predložia návrh ústavného zákona, podľa ktorého Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. "Ide o krátke a precízne výstižné vety, ktoré sú prevzaté z platného zákona o rodine, prijatého v roku 2005," uviedol predseda KDH Ján Figeľ na utorkovej tlačovej besede.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu