Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

AZR: Predsedovia SNS aj NOVA podporujú hodnoty tradičnej rodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Predsedovia SNS a NOVA Andrej Danko a Daniel Lipšic podporujú hodnoty tradičnej rodiny. SNS je prípadne ochotná pomôcť aj pri organizácii petičnej akcie za referendum ohľadne posilnenia hodnôt manželstva a rodiny a uprednostnenia adopcií detí do rodín s otcom a matkou. Po rokovaní s lídrami oboch strán to uviedli hovorcovia Aliancie za rodinu (AZR) Anton Chromík, Anna Verešová a Peter Kremský.

"Aliancia za rodinu na sklonku roka 2013 oslovila všetky relevantné politické subjekty so žiadosťou o stretnutie, na ktorých si chce vypočuť postoj jednotlivých politických subjektov k dôležitým otázkam rodinnej politiky," konštatovali.

 Hovorcovia Aliancie za rodinu informovali predsedu SNS o možnom referende týkajúcom sa posilnenia hodnôt manželstva a rodiny a uprednostnenia adopcií detí do rodín s otcom a matkou.

"Predseda SNS Anton Danko plne podporil ciele Aliancie za rodinu aj prípadné referendum a deklaroval, že tieto hodnoty sú spoločné. Slovenská národná strana tieto ciele chce presadzovať vo svojej politike tak, ako to vyhlásila v dokumente 'Popradské memorandum'. V prípade vyhlásenia petície za referendum SNS bude podporovať zber podpisov aj cez vlastné štruktúry a svojich členov," dodali hovorcovia AZR.

Aliancia informovala o plánoch svojej činnosti do budúcnosti a v rámci nich aj o prípadnom využití inštitútu referenda i lídra NOVA.

"NOVA slovami svojho predsedu Daniela Lipšica ubezpečila predstaviteľov Aliancie za rodinu, že plne podporuje hodnotu rodiny. Daniel Lipšic zároveň jednoznačne potvrdil, že z hľadiska Ústavy Slovenskej republiky je referendum o otázke adopcií detí a definícii manželstva možné vyhlásiť," konštatovali zástupcovia AZR.

"Hnutie NOVA od svojho založenia presadzuje, aby o kultúrno-etických otázkach rozhodovali ľudia v referende, a nie úzky okruh politikov," dodali.

"Ako ďalej vyplynulo zo stretnutia, NOVA odmieta všetky snahy o ďalšie okliešťovanie nástrojov, ktorými môžu občania SR slobodne a priamo vyjadrovať svoje postoje," konštatovali hovorcovia AZR. "Preto bude NOVA v Národnej rade SR iniciovať kroky na zjednodušenie referenda, a to napríklad spojením jeho konania s termínom parlamentných volieb. Vďaka tomu by sa vyriešil problém zákonom vyžadovanej 50-percentnej účasti a referendum by sa stalo skutočným nástrojom na vyjadrenie vôle občanov k dôležitým otázkam," uzatvorili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu