Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kaliňák chce meniť vozový park: Tender za 20 miliónov eur

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výmena vozového parku rezortu vnútra nezostane len pri autách nižšej strednej triedy a mikrobusoch. Ministerstvo chce vymieňať aj drahšie autá. Vypísali preto ďalší tender, tentoraz na autá D segmentu, teda vyššej strednej triedy. Plán je kúpiť 500 vozidiel, hodnotu zákazky vyčíslili na 20 miliónov eur.

Podľa ministerstva treba vymeniť aj túto automobilovú triedu. Policajti, hasiči a okresné úrady potrebujú autá obmeniť pre vysoký počet najazdených kilometrov. "Ich vek pri vyraďovaní sa pohybuje od ôsmich do 15 rokov a ojazdenosť vozidiel od 220-tisíc do 600-tisíc kilometrov," uviedol Petar Lazarov z tlačového odboru ministerstva. Po ukončení súťaže plánujú uzavrieť rámcové dohody so štyrmi uchádzačmi, zmluvy budú na štyri roky. 

Tender na autá nižšej strednej triedy v hodnote 23 miliónov eur u Kaliňáka už vyhodnotili. Zo súťaže vyšli úspešne Volkswagen, Kia a Hyundai. Rezort už uzavrel s predajcami kúpne zmluvy na stovky áut, objednal si naftové Golfy, od kórejských výrobcov modely cee´d a i30. V súčasnosti je vyhlásený aj tender na vany v hodnote 25 miliónov eur. Kúpiť plánujú približne 500 vozidiel. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu