Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Unikli nahrávky Piťa s novinárom Nicholsonom: Dobehneš k nám, dáme čajík!

Tom a Piťo Zobraziť galériu (2)
Tom a Piťo (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA – Ďalšie nahrávky odpočutých telefonátov novinára Toma Nicholsona niekto zverejnil na internete, upozornil denník Sme. Anonym tak urobil dva týždne po tom, ako denník Sme e-mailom dostal nahrávku Nicholsonovho krátkeho telefonátu s bývalým kolegom o pracovných záležitostiach.

Tentoraz ide o tri nahrávky so šéfom skupiny piťovcov Jurajom Ondrejčákom, ktorý je od novembra 2011 vo vyšetrovacej väzbe. Z e-mailu nie je jasné, či ide o rovnakého odosielateľa. Správa s odkazom na internetovú stránku s nahrávkami prišla v utorok do viacerých médií.

Nicholson s Jurajom Ondrejčákom telefonuje o témach, ktorým sa ako novinár venoval a súviseli s piťovcami.

V jednom prípade ide o starú zákazku bratislavského magistrátu pre ich bezpečnostnú službu, v druhom hovoria o vražde Daniela Tupého, z ktorej boli pôvodne obžalovaní ľudia blízki Piťovi.

„Bol som s ním v kontakte od roku 2008, telefonickom aj osobnom. Je to súčasťou mojej práce,“ povedal Sme Tom Nicholson, ktorý dlhodobo píše o kauzách spájaných s podsvetím, politikou a tajnými službami. Už po zverejnení prvej nahrávky ohlásil, že podá trestné oznámenie. Teraz ho plánuje ešte rozšíriť. Aký môže mať odosielateľ motív, netuší.

Komentár k nahrávkam Nicholsonových telefonátov s Piťom upriamuje pozornosť na to, že si tykajú a správajú sa k sebe familiárne. Nicholson vysvetľuje, že taký je štýl komunikácie ľudí z podsvetia. „Inokedy mi zavolajú o siedmej ráno a surovo vulgárnym spôsobom mi nadávajú. Tieto nahrávky však už nepustili.“

Vylučuje, že by bol s Ondrejčákom kamarát. Polícia minulý týždeň potvrdila, že Nicholsona legálne odpočúvala po vražde Ernesta Valka, s ktorým sa poznal. Poznal sa s ním aj Piťom. Ako sa Nicholsonove nahrávky mohli dostať na verejnosť, policajti zatiaľ nevysvetlili.

 

Úryvok telefonátu novinára Toma Nicholsona s Jurajom Ondrejčákom alias Piťom

Piťo: Prosím ťa pekne, dala by sa niekde spraviť taká vec, že všetci tí traja svedkovia, alebo resp. obvinení, ktorí boli v tej kauze Daniela Tupého, by išli na detektor lži?

Tom: Mhm...

Piťo: Lebo už mám plné zuby tejto politiky, tejto špiny, týchto ľudí, ty kokos, už mám fakt toho plné zuby. Všetci títo traja ľudia, ktorí sú obvinení, moja strana resp. to, čo oni dávajú, sú ochotní ísť na detektor lži. Dobre? Toto im tam vysvetli všetkým. My s tým nemáme problém, dobre?

Tom: Mhm...

Piťo: Podstatné je, aby išli aj tí, ktorí doteraz svedčili opak, dobre?

Tom: Hej.

Piťo: Pýtal som sa všetkých tých nevinne obvinených chalanov, zajtra doobeda môžu ísť na detektor. Tom, dá sa to nejako napísať alebo niečo? My sme to dokonca ponúkali, ja nechápem čo...Hrbáček je asi týždeň vonku, ďalšie intrigy, ty kokos, z tej strany... To vôbec nie je normálne.

Tom: Hej.

Úryvok č. 2

Piťo: - Dobre, no, dobehneš k nám a dáme čajík?

Tom: - Dobre, okej, o koľkej?

Piťo: - Tak, aby si to stíhal, povedz.

Tom: - Dobre, tak môžem vlastne ísť teraz. Uvidíme sa za pol hodiny. Ja som v Ružinove. Dobre?

Piťo: - Dobre, Tom, za pol hodiny som tam.

Tom: - Dobre, okej. Čauko.

Piťo: - Čau, ahoj.

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu