Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vláda robí bezočivú kampaň pred regionálnymi voľbami, sťažuje sa Figeľ

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – To, čo predvádza vláda Smeru výjazdovými zasadnutiami sa nedá nazvať podľa predsedu KDH Jána Figeľa inak ako bezočivá kampaň pred voľbami do vyšších územných celkov za peniaze všetkých občanov financovaná zo štátneho rozpočtu.

Ako povedal dnes na tlačovej besede Figeľ, Smer robí kampaň pred novembrovými regionálnymi voľbami, o čom svedčia dve výjazdové rokovania vlády. V Košiciach sa podľa neho ešte dalo akceptovať, že na rokovaní vlády bol predseda košického VÚC Zdenko Trebuľa.

„V T trenčianskom kraji však išlo o jasný dôkaz o kampani pre svojich za štátne. Pri premiérovi sedel, tlieskal rozhodnutiam predsedu, poslanec NR SR Jaroslav Baška. Čo má spoločné s rokovaním vlády? Kandiduje za župana v Trenčianskom kraji. Za normálnych okolností by tam mal sedieť predseda kraja,“ vyhlásil Figeľ.

Predseda KDH upozornil, že celá vládna mašinéria sa vyberie na rokovania za štátne, aby podporila svojich kandidátov. „Fico niečo sľúbi a kandidáti poďakujú a zatlieskajú. Za túto scénku zaplatia všetci daňoví poplatníci,“ povedal s tým, že Fico nemal odvahu, aby vedľa seba posadil primátorku Prievidze, ktorá iniciovala petíciu za výstavbu rýchlostnej cesty R7.

„Je to výraz strachu,“ povedal. Smer a vláda podľa neho hrubo zneužívajú štátne peniaze na kampaň. „On sa nechá s celou vládou pohostiť a nasľubuje. Na druhý deň je riadne zasadnutie vlády, ktoré škrtí podnikateľov, živnostníkov, mestá a obce, aby mohol dať vlastným,“ dodal líder kresťanských demokratov. 

Fico dokáže podľa Figeľa sľúbiť aj to, čo nevie splniť. Svojim zas podľa neho sľúbi aj to, čo nemusí. Ako príklad uviedol sľub Fica z roku 2007, keď sľúbil dostavanie diaľnice z Bratislavy do Košíc v roku 2010. „Diaľnica nie je hotová. Stihol však balíky podvodných a predražených PPP projektov,“ upozornil. „Fico z hľadiska schopnosti sľubovať a klamať konkuruje Vladimírovi Mečiarovi,“ vyhlásil. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu