Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Cirkev pozýva poslancov na Národný pochod za život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský pozval listom všetkých poslancov NR SR na Národný pochod za život, ktorý sa uskutoční v nedeľu 22. septembra o 14:30 v Košiciach.

„Všetci si želáme, aby toto stretnutie bolo oslavou života, ktorý si zaslúži už od počatia úctu a ochranu. Pozývame Vás k verejnej podpore tomuto jedinečnému podujatiu,“ napísal arcibiskup. KBS sa podľa neho v tomto roku usiluje zvlášť poukázať na ideológiu rodovej rovnosti (gender), ktorá je kľúčom k pochopeniu kultúrnych zmien posledných desaťročiach.

„Bolo by nedorozumením pliesť si ju s rovnoprávnosťou mužov a žien. Táto ideológia je zodpovedná za systematické útoky proti rodine a manželstvu. Uvedomujeme si, že mnohí ju podporujú z neznalosti,“ zdôraznil Zvolenský.

Spolu s listom poslancom poslal dve publikácie, ktoré sa tejto téme podrobne venujú. Zborník prednášok „Pochopiť ľudskú dôstojnosť“ z podujatia, ktoré sa konalo 26. apríla v Bratislave, a preklad dokumentu Španielskej biskupskej konferencie „Pravda o ľudskej láske, ktorý zvlášť v štvrtej časti jasne vysvetľuje ideové zázemie a praktické dôsledky tejto ideológie.

„Mám nádej, že spoločnými silami dokážeme rozvíjať kultúru života, ktorej neoddeliteľnou súčasťou je úcta voči každému ľudskému životu, i tomu počatému, chorému a slabému,“ dodal arcibiskup.

Zvolenský zároveň v liste poďakoval poslancom za ich prácu v Národnej rade Slovenskej republiky v prospech spoločného dobra. „Je vždy cenné, keď konáte podľa svedomia a hľadáte také riešenia, ktoré by v rozličných oblastiach života pomohli viesť našim občanom dôstojný a pokojný život,“ napísal.

Katolícka cirkev na Slovensku sa podľa arcibiskupa dlhodobo usiluje prostredníctvom evanjelia motivovať ľudí ku konaniu dobra a postojom úcty voči každému človeku. „Mnohí naši veriaci sa venujú najmä tým skupinám, ktoré sú najslabšie: deťom, mládeži, rodinám, chorým, starším a hendikepovaným ľuďom. Život je totiž vždy darom,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu